Vilken fin comeback!

Wow, vad duktig Wanda var igår. Het - ja. Men skötte sig ändå fantastiskt! Hennes hetta märktes faktiskt bara av inne på banan i andra klassen, för i övrigt skötte hon sig som att hon tävlat varenda helg i de här fem månaderna. Super att göra i ordning, super i lastbilen, helt otittig, skrittade lugnt med mamma, snäll att rida (ett bocksprång på framridningen till B:4). Jag är riktigt stolt över henne!
 
 
Galopp i rund form på framridningen.
 
Klasserna ändrades för oss då vår starttid i MSV C:2 skulle bli väldigt tidig och vi hade en bra bit till tävlingsplatsen. Därför fick hon gå två MSV B, och det var nog tur. Det kändes nämligen väldigt svårt att rida MSV B:2 med så långa linjer, och så lite att göra. När vi sedan red MSV B:4 kändes det lite mer hemma, med lite mer action liksom. Planen var i alla fall att rida lugnt och försiktigt i första klassen, Wanda fortsatt lydig och lugn typ.
 
 
Lugn trav innan start.
 
Vi missade andra travökningen då det slog över och blev galopp två gånger. 3 där, och sedan 5 på övergångarna. Hade vi inte haft de missarna hade vi troligtvis blivit placerade i den klassen med. Nu blev det istället 66.5% och andra utanför placering. I slukommentaren stod det att det var trevligt visat på spänstig häst. Nu blev dessutom skolorna väl raka, och den ena öppnan var riktigt dålig då hon blev ostadig. Men jag var och är ändå supernöjd med henne, för hon skötte sig super!
 
I MSV B:4 var Wanda hethethet, jisses så jag fick rida! Jag tror att hon blev lite trött, och då svarar hon med att lägga in jetmotorerna. Men, överlag ett riktigt bra program. Bättre skolor, fina ökningar och inga direkta missar. Bara ett enkelt byte som hon blev alldeles för het i, men det gör ju inget. Mycket fina poäng på ökningar, 6.5-7.5 i skritten (BRA!) Skritten brukar ju vara svårast att riida inne på banan, men lyckades faktiskt rida på 7-7.5 i den i första klassen också. Nöjd! Fick även 7.5 på gångarter, korrekthet och 7 på resten där nere.
 
Slutkommentaren var typ "Väl visat på spänstig och mjuk häst. Bra parerat. MYCKET trevligt!". Vilken fin comeback alltså!! 68.6% och en vinst resulterade det i. Fina, fina Wanda. Nu väntar vila och återhämtning. Vi ska även låta John kolla på henne för att se hur hon tagit den hårdare träningen.
 
 
Sluta
 
 
Mellantrav
 
 
Byte
 
 
Ökad galopp
 
 
Ökad trav.
 
Sedan fick Wanda såklart springa ärevarv, det var skoj tyckte vi båda!
 
 
Lite full i fan? ;)
 
 
 

Dags för tävling?!

Ja, jag är lika förvånad som ni är. Men på Lördag är det tävlingsdags för mig och Wanda!! Nästan fem månader har det gått sedan sist vi startade, men nu är det dags igen. Förstår ni vilken lycka? Tänker inte ropa hej än, men om jag känner mig själv rätt så kommer tårarna rinna efter programmet. Det skulle ju inte vara möjligt igen.
 
Tävlingen vi ska på är på Gyttorps Ridklubb mot Örebro. Anledningen till att jag valde en tävling som ligger rätt långt bort är för att jag startat där förr, jag vet att underlaget är bra och att Wanda får bra förutsättningar där. Något som är extremt viktigt nu. Vi ska starta MSV C:2 och MSV B:2, så vi har alltså gått ned rejält i klasserna. Jag rider två klasser för att hon förmodligen kommer vara extremt het och upphetsad första gången, och jag vill kunna komma till ridning inne på banan till klass 2. Skulle hon vara OK redan klass 1 så kommer hon bara gå en klass.
 
Veckans planering ser ut såhär:
 
Söndag: Promenad
 
Måndag: Sandra rider en lektion för mig, så likvärdigt jogging.
 
Tisdag: Dressyr
 
Onsdag: Träning för Emelie Änges.
 
Torsdag: Lugnare arbete (longering/jobb ute på rakbanan beroende på väder)
 
Fredag: Dressyr
 
Lördag: Tävling
 
 
Veckans jobb kommer bara innebära lydnad och uppmjukning, men det är ändå det hon behöver mest just nu.
 

 
 
Till top