Wanda-update

Det här med att få Wanda dräktig är inte det lättaste, mest för att hon aldrig har visat brunst i hela sitt liv. Nu när hon är pensionerad och inte tränas kommer ju dock sådant fram mer och mer. Detta fick jag från Gabriella (som har Wanda) för några dagar sedan:
 
"Wanda hade två större ägg vilket inte är optimalt då vi inte vill ha en tvillingsdräktighet. Men hon provades med hingsten under helgen iallafall och var inte alls med på noterna. Tror hon tyckte han var för på så hon blev lite rädd för honom. Vill inte sätta på språngsele och tvinga henne, då känns det inte bra...Vi kollar henne idag igen och har hon ägg kvar seminerar vi henne istället. Kan beställa semin mån-fre - fredag. Annars seminerar vi direkt på nästa brunst v24 med Dalwhinnie så får hon betäckas naturligt nästa år då hon redan fått en bebis och vet mer vad allt handlar om."
 
 
I flocken!
 
Alltså kommer planerna som var att betäcka med Dormello få läggas på hyllan, han var alldeles för framfusig enligt Wanda ;) Och istället blir det Dalwhinnie som får bli första fölets pappa. Kul det med eftersom det är min tränare Mattias som utbildat och tävlat honom! Han har berättat mycket gott om honom, framförallt vilken fin ridbarhet han har. Så nu håller vi tummarna för att detta ska gå vägen istället!
 
 
Härligt pensionärsliv! Och drottning är hon, över hela gården ;)

Hur det ligger till

Jag har ingen egen häst att rida och tävla just nu. Jag har inte heller möjligheten att köpa en ny häst. Så är det. Kommer chansen att få låna en lovande häst på bra villkor så tar jag den givetvis, men någon ny egen häst är inte på G. Det suger. Då suger det ännu mer att få dessa kommentarer: 
 


Jag har ingen skyldighet att skriva detta inlägg, men det känns bra om vi kan få detta avklarat nu så det slutar komma upp en massa kommentarer om hur "det bara är att köpa ny". Givetvis skulle jag kunna köpa en ny häst, men det jag har råd med är inte vad jag vill ha. Jag skulle kunna köpa en fd travare redan nu ikväll. Jag förminskar inte den typen av häst, det är bara inte vad jag vill ha.
 
Att äga häst kostar massor med pengar, och för att det då ska vara värt det måste det vara något som jag känner att jag kan satsa på. Det skulle inte kännas givande för mig att börja från scratch med en häst som inte heller har någon framtid på dressyrbanorna. Jag säger inte detta för att vara nedvärderande mot någon ras (för det är jag verkligen inte), jag menar bara att jag inte är beredd att lägga halva min lön på en häst som inte kan ge mig det jag vill ha. Det finns inget värde i det för mig.
 
Varför ska jag sänka kraven? Jag är en vinnarskalle, och jag kan inte nöja mig. Det är både för- och nackdelar med det. Men bara för att jag desperat vill ha en häst så betyder det inte att jag är beredd att ta "vad som helst". För "vad som helst" kan inte stilla mitt behov. Sätt er själva in i min situation; tävlat massor på fina hästar med massor kvalitet. Det är det hästlivet jag är van vid och således det jag saknar. Jag går inte specifikt runt och saknar uteritterna, även om de är mysiga, men de har alltid varit en del av hästens träning och inte egentligen för mig. Jag är en tävlingsmänniska som behöver drömmar och mål för att fungera optimalt.
 
Sedan kommer det ju också kommentarer som "men kan du inte låna någon då?". Och visst kan jag det! Jag har fått MASSOR med erbjudanden om hästar, men det är ju samma sak där. Jag är inte beredd att betala massor pengar för en häst jag inte tror på. Dyker det upp ett erbjudande om en häst som jag tycker är fin så får jag ta det därifrån!
 
Just det, bara för att jag sålt lastbil osv så betyder inte det att jag kan ta de pengarna och köpa häst för. För de pengarna är inte mina och behövs till annat. Så att köpa häst finns inte på världskartan i nuläget, men det kan ändras om ett år. Time will tell helt enkelt.
 
Kram på er, blir glad för att ni läser och kommenterar fastän jag knappt bloggar nu för tiden!

Loppis på Rotbrunna

Den 30:onde Maj kommer jag befinna mig i Rotbrunnas ridhus för att sälja grejer på deras stora hästloppis. Jag kommer sälja allt möjligt, enbart kvalitetsgrejer och för bra priser. Har ett gäng med Pikeur-ridbyxor i diverse färger, massor fina tröjor/jackor/västar/pikéer/osv från fina märken, mängder med outfits till hästen, benskydd, täcken, kavaj från Pikeur, frack från Animo OSV. Jag kommer i princip ta med mig allt jag har och jag råder er som kan att ta er dit och fynda hos mig :D
 
 
Hoppas att vi ses där!
Till top