Dagens ridning på Curioso

Jag skulle inte vilja påstå att dagens ridning på Curre gick bra, hans ägare rider på ett väldigt annorlunda sätt mot vad jag är van vid och vill att även jag ska rida så. Lite annorlunda mot den vanliga dressyren som jag är van vid, där en öppen form var eftersträvansvärd, tygeltag som jag aldrig tagit gjort tidigare och överlag väldigt annorlunda med hur ytter- och innertygeln ska användas. Så jag kände mig minst sagt som en nybörjare, men samtidigt har jag ju sagt att jag vill ha nya infallsvinklar så detta är nyttigt i sig! Jag kommer dock inte fortsätta rida honom, då det känns vanskligt att lära sig en filosofi man själv inte tror på. Men tacksam över att jag fick prova!
 
Det var kul att rida igen i alla fall, trots regn och annorlunda ridning. Daniel knäppte även några bilder, i regnet och kylan - så snäll!
 
 

Hästeriet!

Jag har funderat en hel del med vad jag vill med hästarna i framtiden, för det är ju säkert att de kommer vara en del av mitt liv även i framtiden. Elitsvängen har jag redan gjort, och jag känner mig lite mätt på det. Ska jag elitsatsa i dressyren nu så måste jag rida Grand Prix. Det finns absolut inga pengar för att köpa en färdig GP-häst, och att köpa en lovande unghäst är både dyrt och en enorm chansning.
 
Med Wanda snubblade vi på mållinjen, och just nu känns det som att jag inte vågar eller orkar göra det igen. Men vet ni vad jag skulle kunna tänka mig att satsa i? Working Equitation! Och jag vill köpa en PRE till just detta. Jag behöver ju mål när jag tränar, och därför skulle det vara så kul att satsa på WE nu. Det är ju en gren som jag har provat på litegrann med Wanda förut, och det är svinroligt!
 
Kolla bara på detta:
 
 
 
Pedro Torres är ju förövrigt en fantastiskt skicklig ryttare, alltid varit imponerad av honom!
 
Av en slump fick jag även ett meddelande från Curiosos ägare som behövde medryttare till honom igen, så det verkar som att jag ska ut till hans nya stall på söndag! Älskar Curre, så det ska bli kul att få mysa med honom igen.
 
 
Han är ju så maffig! PRE på 175, det är coolt.
Till top