Presentation av Drossana!

 
 
Drossana eller Dockan som hon kallas till vardags och här på bloggen är ett sto född 2003 i Tyskland. Hon är Hannoveranare e. Drosselklang II och ue. Sidney. Hon är 173 cm i mankhöjd och en riktig liten prinsessa!
Dockan har ett ganska brokigt förflutet och har varit med om massor saker i sitt liv. Hon såldes för massor pengar på auktion som femåring. Hon har sedan hunnit med att tävla internationell hoppning upp till 1.50m. Satsningen gjordes för snabbt och hårt och hennes kropp och knopp pallade inte med. Såldes sedan och utbildades inom dressyr i Sverige. Hon gör alla rörelser upp till svår dressyr (byter i serier, trampar, piruetter, osv) men behöver mer styrka, därför kommer det bli massor grundjobb med henne. Hon blev sedan oförklarligt halt och dömdes ut, hennes nuvarande ägare kunde köpa henne och tog en stor chansning i och med detta. Sedan hittades en elak hovblöld som gömde sig hela tiden. Nu är Dockan helt frisk, men hon har såklart sina små egenheter. Och hon vill inte hoppa mer, hon tycker inte att det är kul längre. Därför ska hon nu gå dressyr (vilket jag såklart är glad över).
Hon ska få leva ett prinsessliv hos mig med massor pyssel, kärlek och godis. Jag hoppas verkligen att hon kommer trivas och att vi får en rolig tid tillsammans!

Hon har sovit gott!

Dockan var superlugn igårkväll då hon kom till stallet. Traskade in i sin box och åt sin mat som om ingenting var konstigt :) Idag åkte jag upp tidigt på morgonen för att vara med vid utsläppet av henne. Hon hade legat ned i boxen och sovit och verkade pigg och glad i övrigt.
Vi var beredda på rodeo när hon släpptes i hagen, men hon var lugn som en filbunke. Hon har inte gått så mycket i hage i sitt liv, det senaste året har hon gått ute till tre på dagarna vilket är en stor förbättring mot tidigare då det var max en timmes utevistelse. Min förhoppning är att hon ska fortsätta hålla sig lugn i hagen, och att vi kanske kan utöka tiderna något. Men såhär i början kommer hon få komma in vid två/tre och så blir det ridning då.
Jag ska även komma med mer information om henne så fort jag har någon bättre bild att visa er! Mamma ska med upp till stallet i eftermiddag, då ska jag be henne ta några bilder så blir det mer info då!

Ikväll kommer Dockan

Ja, ikväll kommer alltså Dockan till mig, det ska bli väldigt spännande och kul! Hon verkar påminna mycket om Astiz i sättet, en hel del divalater och små egenheter. Men jag känner mig väl förberedd på detta ;)
I brist på annat tänkte jag visa er lite bilder från Barcelona! Vi avslutade resan på en galen restaurang som heter Tickets. Stjärnrestaurang med mycket experimentell tapas. Vi åt runt 30 rätter, men varje rätt var ungefär 3 tuggor stor! Så jag får börja med att visa lite matbilder.
 
 
Här åt man jordgubbarna som hängde i träden, man fick sax för att klippa ned dem.
Deras kända "oliv" som är ren vätska ingen sfär men som smakar oliv. Galet!

Ostbakelser. 

"Nordiskt landskap"

Bläckfisk, läskigt men gott!

Rosdessert, man åt den lilla kulan!

Kyckling!

Chokladdessert!

Glassvagnen, de gjorde glass med flytande kväve direkt vid bordet!

Som ni ser var det verkligen experimentellt, men supergott :D Lite andra bilder!

På akvariet!Vattnet var superskönt, kunde tyvärr inte bada på grund av nya tatueringen :/

Liten "båt" ;)
Till top