Valborg!

Valborgsmässoafton idag, och eftersom jag bor i Uppsala är det ett stort ståhej!
Jag ska dock jobba hela dagen och kvällen, vilket känns väldigt bra då det är välkommet med alla pengar in. Men jag hoppas att ni får ett fint valborgsfirande, ta det lugnt!


Efter provridningen av Jakob syntes dessa dubbla regnbågar, så fint!

En hästmänniskas röda tråd

Jag fick in en kommentar som verkligen satte ord på mina känslor:
 
"Stort grattis, jag är så glad för din skull! Jag har följt dig i princip sedan du köpte Wanda av Jessica, en häst som jag tyckte var (är?) helt fantastisk, nästan lika ståtlig på bild som i verkligheten. Sedan hon rycktes bort från ditt liv har jag haft sådant medlidande, att förlora en häst på det sättet jämför jag personligen med att bli hjärtekrossad av ens livs kärlek typ, och jag tycker du varit så modig och duktig som handskat situationen så pass väl och nu till och med har du köpt en ny häst, som såklart aldrig kommer riktigt ersätta Wanda som individ men ändå den pusselbiten som behövs i våra - hästmänniskors - liv.
Jakob är sjukt vacker - grattis återigen! Tror ni kommer bli ett grymt par!"
 
Så är det verkligen. Jag är överlycklig över Jakob, men tomrummet efter Wanda kommer han aldrig att kunna fylla. En ny häst kan aldrig ta en annan hästs plats, däremot kan den nya hästen fylla det tomrum en hästmänniska utan hästar har i sitt liv. För så är det verkligen, en hästmänniska behöver hästar i sitt liv, annars blir det tomt. Visst kan man skapa sig nya intressen, jag hittade gymträningen, men det kommer aldrig bli den passionen man upplever tillsammans med sin häst. Det här är den röda tråden jag har saknat i mitt liv det senaste året.
 
 
 
 

Andra ridpasset på Jakob!

Jag tog mig till Jakob idag, och det kom ingen snö så körningen var väldigt enkel! Jag hade dessvärre otur med min dragkedja på ridstöveln som kärvade ihop sig p ett ställe och sedan släppte, så jag fick rida i skor. Så dagens ridpass gick helt enkelt skitdåligt, är galet missnöjd med min ridning. Jag är ju van med hårda dressyrstövlar. Och nu när jag rider en lite gänglig och vinglig femåring så behöver jag allt stöd jag kan få. Speciellt eftersom jag själv är så ringrostig. Så nja, det fladdrade hit och dit, jag fick ont i fotlederna och i knäna. Men huvudsaken är att jag fick rida på min fina häst, och att jag fick lite hjälp från backen. Nästa pass ska bli bättre!
 
 
Alla bilderna är tagna av Daniel :)
Till top