2016 - ett omtumlande år

Här kommer den nu, den årliga årssammanfattningen. 2016 har verkligen varit ett händelserikt år, och jag har åkt bergodalbana så många gånger. Massor känlor, en hel del drama och mängder med insikter har jag tagit med mig. Men för att förenkla sammanfattningen tänkte jag stolpa upp det lite.
 
 
 
Viktigaste ögonblicken: I April köpte mina föräldrar min drömhäst till mig (tack snälla mamma och pappa för att ni sponsrar mig med detta!), och i Maj flyttade jag och Daniel från min älskade lägenhet i Uppsala (saknar fortfarande) till landet i Alunda där vi tog emot Jakob samma kväll. Vi trodde att vi hade hamnat i himmelriket, men det visade sig ju vara tvärtom med det. Däremot tar jag med mig mina extrasystrar som jag fick från det stället. När vi sedan fick klartecken om köp av lägenhet och flytt därifrån kunde jag börja andas på riktigt igen, detta var i Oktober så innan det var en väldigt jobbig tid för mig.
 
Sedan kan det här inlägget inte skrivas utan att nämna att Wanda äntligen kom hem igen. Kort efter vi flyttat till Enköping var det dags att göra upp i Tingsrätten i Falun. Och känslan när jag insåg att "fasen, jag får hem henne nu" går inte att beskriva. Och att få dela det med er - otroligt mäktigt! Som ni hejade på oss <3 Blir tårögd bara av att skriva om det och tänka på det. Tack.
 
 
Översta bilden: Dagen efter hon kom hem. Nedre bilden: Efter en vecka i min "vård". Ska ta nya bilder på henne nu.
 
Prestationer: Nej, något tävlande blev det inte i år. Jag trodde att jag skulle hinna med det, men jag har inte känt mig redo. Jag är glad att jag har väntat med det, för det är först nu jag börjar känna att Jakob har styrkan att bära sig ordentligt. Nu jobbar vi vidare över vintern, så får vi se vad som händer på den fronten.
 
Men jag har ju faktiskt gått i skolan! Jag avslutade kursen Barn- och ungdomslitteratur med högsta betyg i alla moment, och fantastiskt fina slutkommentarer på min uppsats om psykisk ohälsa i litteratur för "young adult" där jag bland annat intervjuade min favoritförfattare; Katarina von Bredow. Jag avslutade också kursen Litteratur och genus med bra resultat!
 
 
 
Hälsoresa: Jag gick in i 2016 med tanken om att nu ska jag gå ned i vikt och bli snygg, och jag går ut ur 2016 med i princip samma siffror på vågen men med insikten om att smal inte är synonymt med snygg. Jag har inte lyckats bryta mitt hetsätningsbeteende, och jag lider fortfarande av allvarliga ångestattacker. Men skillnaden är att jag mår bättre nu än vad jag gjorde för ett år sedan. Och skillnaden är att jag har en större insikt i varför jag mår som jag mår eller gör som jag gör. Nu gymmar jag när jag vill för att det är kul, det får aldrig bli under press. Och vågen säger detsamma när jag inte har gymmat på en månad, som den gjorde när jag gymmade sju dagar i veckan och ibland två gånger om dagen. Så ärligt talat - who cares om den biten?
 
Mål för 2017 är att fortsätta gymma och börja bli mer noga med att inte äta skräp, då jag vill till ett sundare leverne överlag. Men det handlar inte längre om en viktnedgång eller för ytan. Utan det handlar om hur jag mår och känner mig. Jag vill leva, och då måste jag ge mig själv bränslet och byggstenarna som behövs för det.
 
 
 
Jag mår skakigt, jag har mina inre demoner som jag måste bekämpa, men jag går ändu ut ur 2016 och in i 2017 starkare än någonsin. Har jag klarat av 20 månaders helvete för att få hem min häst så ska jag nog klara av en skolstart "på riktigt" också. Och har jag ridit YRSM så ska jag nog våga styra runt Jakob i lätta klasser med sikte mot MSV C nästa år. Jag ska även våga göra det rätta för Wanda och finna den ultimata lösningen för hennes avelskarriär och pension. Jag är stark och det vet jag nu.
 
 
Jag vill avsluta det här inlägget med att tacka er för allt stöd ni har givit mig i allt, och framförallt genom hela karusellen med Wanda. Ni gav mig hopp där jag inte kunde finna något! Jag vill även tacka er för alla era insiktsfulla kommetarer och ert engagemang i mig och mina hästar. Önskar att vi alla kunde ses så jag kunde få tacka er personligen <3 Stor kram och gott nytt år på er!
 
 

Båda till ridhuset

Idag var min kompis Angelique med till stallet, hon ägde ponnyn Armani som har figurerat i bloggen förr. Vi bestämde oss för att ta båda hästarna till ridhuset, och eftersom Wanda är superhet så fick A rida Jakob medan Wanda släpade mig till ridhuset ;) Hon är jättesnäll och gör ingenting, mer än att gå jäkligt fort och insistera på att stigen är för henne så jag fick gå i höga gräset. Hon är en sån diva! Jakob var i alla fall lika snäll som vanligt :)


I ridhuset fick båda gå korta, stretchingpass. Båda riktigt pigga och fina. Jakob är mer naturligt mjuk och överlag mer "smooth" i sina rörelser än Wanda. Men Wanda är ju mer riden, mer inne i mitt system och mer van vid stretching överlag. Så på henne kan jag komma några snäpp mer än på Jakob, samtidigt som han ändå bjuder på en mjukare känsla naturligt än vad hon gör. Intressant att jämföra, och kul att hinna med att rida båda!

Nu ska jag plugga lite innan läggdags. Imorgon kommer medryttaren ut, så jag tror det blir konditionspass för Jakob och promenad för Wanda!


Besök på stuteri

Idag har jag varit på ett litet studiebesök på ett stuteri för att planera för Wandas framtid! Hälsat på hennes kommande man, och dessutom kollat in hennes kommande hem. För när det blir dags för seminering och mammarollen överlag kommer hon få flytta till kunniga personer som kan det som jag faktiskt inte kan - föl. Vi har även hälsat på massor härliga föl, och jag skulle gärna ha med mig ett av dem hem, haha. Kommer vara svårt att hålla fingrarna i styr när jag är där ;)
 
Nu ska Wanda vänjas av med täcken så hon får solljuset hon faktiskt behöver för att komma igång med ordentliga brunster. Hon ska tilläggsregistreras (nej, det hade ju såklart inte gjorts), hon ska registreras på blup på riktigt (nu finns bara hennes namn där, inga resultat) och hon ska fortsätta åtgärda tänder och skoning (samt ta av baksskorna när det närmar sig flytt). Längre fram ska jag berätta mer om upplägg och hingst.
 
 
Till top