Lite mer angående hästens form

Jakob går mestadels i en form där nosen är framme och han har ett bra stöd på bettet. Ibland kan det hända att han lägger sig lite bakom lod, men så länge han har ett jämnt stöd på bettet fram till handen gör det ingenting. Men ibland, främst i början av ridpasset och vid longering kan han få för sig att släppa stödet helt och krulla ihop sig som sjutton. Daniel lyckades fånga detta på bild sist han fotade, så nu kan jag visa er vad jag menar med bakom hand :)
 
 
 
Här ser ni alltså helt slappa tyglar och en häst som är helt ihopkrullad. Detta är alltså något han gör själv, och således inget jag tvingar honom till. Jag skulle aldrig försöka rida honom till en sådan här form, utan detta är Jakobs sätt att dels komma undan jobb, men han kan även göra såhär då han busar! Vad jag vill komma fram till är att det inte har något med dressyr att göra. De gånger han gör såhär lägger jag bara på mer ben, finns ingen anledning att göra något med handen. Så det blir alltså mer ben som leder till att bakbenen engageras och det blir ett driv till munnen fram till bettet och handen som möter upp :)
 
 
Duktig här!

Onsdag!

God förmiddag! Jag hade en supermysig kväll igår. Först riktigt bra middag med Daniel, sedan skrittade jag ut på en lång tur tillsammans med en stallkompis. Jakob skötte sig strålande, han är så trygg :)

Idag är det onsdag vilket betyder tvättdag i vårt hushåll. Jag ska även hinna med att köpa nya däck till bilen, köpa en mindre dator att ha när jag börjar plugga "på riktigt" och gym på det. Ikväll ska Jakob göra något, vet inte riktigt vad än. Det är skönt med unghäst, då kan man bara ta dagen som den kommer.

Förresten! Det skulle vara kul att höra lite om er :) Vilka är ni? Vad har ni för relation till hästvärlden? Och hur länge har ni löst min blogg?

Till top