Simning!

Nu har jag ju äntligen skaffat gymkort igen! Och i detta ingår det även simhallen, så nu har jag fått börja simma också som jag har velat göra jättelänge :D Så idag har det blivit ridning av båda fina hästarna och efter det simning tillsammans med Daniel. Jätteskönt!

Och till er som kommenterar anonymt gällande hästarnas flytt - lägg av. Jag visste att folk skulle bli provocerade av att jag flyttar dem, men jag måste ju göra det bästa för oss alla och jag tycker också att det är skitjobbigt då jag tycker så mycket om stallet vi står i nu. Ingenstans är det anklagelser, utan bara förklaringar om varför det inte fungerar. Hade jag inte skrivit varför hade jag ju blivit kritiserad för att jag skrivit för lite. Så släpp det bara, hästarna flyttar vilket känns både sorgligt men också bra. Jag kommer sakna alla och det är astrist att det inte funkar. Punkt.

Förändringens vindar

Första gången Jakob blev dålig började jag ju se mig omkring efter nytt stall, detta för att det inte fanns möjlighet att ge honom hö där vi står nu. Helt plötsligt så ändrades ju reglerna och Jakob kunde få hö inne trots allt. Detta gjorde att han blev bättre och vi kunde andas ut. Han åt då hösilage ute då de får fri tillgång i hagen, och torrhö inne.
 
Någon vecka senare var det dags för problem igen, helt plötsligt började Wanda bli riktigt sur inne i stallet. Hon hugger efter andra hästar och kan inte komma till ro. Vi vet sedan tidigare att hon inte fungerar bra i stressiga stallmiljöer, men då detta inte är en ridskola trodde vi ändå att det skulle vara lugnt nog för henne. Dessvärre hade vi fel, och då det hela tiden ställs in nya hästar i boxen bredvid henne, och en allmänt rörig miljö (enligt henne, Jakob är opåverkad vad vi kan märka) så började jag söka nytt stall trots allt. Jag resonerar som så att det är bättre att flytta henne redan nu, än i vår då det börjar närma sig betäckning. Vill att hon ska ha en lugn pension med de bästa förutsättningarna för att bli mamma.
 
Vi har hittat ett litet stall med fem boxar, där det nu går ett sto som ska ha föl i vår (bra för Wanda som kanske blir lite sugen själv av det). Så jag har sagt upp båda mina boxar på Nynäs, vilket känns tråkigt då jag verkligen tycker om alla inackorderade och jag har haft mycket kul med dem på denna korta tid. Så fort vi hade sagt upp platserna började det hända konstiga saker som verkligen gör mig säker på mitt beslut...
 
En dag efter uppsägningen började Jakob vara riktigt dålig i magen igen, dessutom saknas det en stor tuss man som ser avklippt ut :O Han hade gått i sjukhage utan andra hästar, och utan möjlighet att fastna någonstans.... Den är av på mitten, inget skav och så vidare. Den ser som sagt avklippt ut, men det känns ju helt otroligt om fallet skulle vara sådant. Samma dag hade Wanda slitit sig vid intaget (något som jag inte blev informerad om förrän långt efteråt) och hon är en häst som aldrig skulle göra något sådant oprovocerat.. Och nu när Jakob om möjligt är ännu sämre i magen så känns det som att jag fått mer tyngd i mitt beslut.
 
Vår lastbil verkar ha ett helt dött batteri och är på verkstad, men min förhoppning är att vi flyttar hästarna på Söndag om den är klar då. Annars blir det i nästa vecka. Då berättar jag mer om det nya stallet, och om hur det kommer utmana mig som ryttare på ett positivt sätt (inget ridhus på gården). Jag får helt enkelt ha det lite mindre bekvämt för att mina hästar ska kunna ha det bra.
 
 

Bajsproblem

Första gången jag skriver en rubrik innehållande ordet bajs.. Haha! Men det är som rubriken säger problem, och det är såklart Jakobs mage som spökar igen. Helt plötsligt blev han katastrofdålig och nu sprutar det bajs ur honom. Ber om ursäkt om ni finner detta opassande, men det är lika bra att prata om de icke-glamorösa delarna också.

Han blev i alla fall jättedålig och är det fortfarande. Han togs direkt ur stora hagen där de fortfarande äter hösilage ute, och han sattes direkt helt på hö. Men än har det inte stabiliserat sig. Jag har även köpt mash och ett probiotika-tillskott till honom som jag hoppas ska hjälpa. Han är pigg i övrigt vilket känns skönt.

Det kommer bli en del förändringar framöver där detta är en stor pådrivande faktor. Får berätta mer om dem när jag sitter vid en dator. Kände bara att jag behövde uppdatera er om detta...

Till top