Vaccinationsresa!

Jakob vaccinerades i tisdags, och för att hålla kostnaderna nere valde jag att åka till veterinären istället för att ta ut någon. Då blev det ju lastträning i samma veva. Hade laddat upp med folk som skulle hjälpa med lastningen, men de droppade av så till slut var det bara jag och Daniel. Men jag hade bestämt mig, han skulle bara gå på direkt!

Tog långpisk och sedan gick jag bestämt, när han började tveka surrade jag lite strax ovanför hasen och han gick på?! Lastningen tog seriöst Max 15 sekunder! Blev så sjukt glad!! Sedan körde jag suuuupermesigt för att han skulle få en bra upplevelse, men han var så nöjd hela tiden. Kikade ut genom fönstret och käkade hö!

Sedan fick veterinären spruta honom inne i lastbilen, därefter åkte vi hem. Passade på att svänga förbi Ica då vi åkte förbi där. Jakob var fortsatt lugn och nöjd. Så det hela kändes verkligen så himla bra, och för mig var det en stor lättnad att han visade hur enkel han är. Nu har han vilat sedan tisdag, men eftersom han fick tre olika vaccin får han vila idag och imorgon också. Sedan kör jag igång med lugn longering en dag eller två innan han får börja jobba på riktigt igen!

Hur brukar ni göra med vaccinering?

Spännande saker på G!

Igår fick jag ett otroligt spännande samtal, och eldprovet för Jakob närmar sig i och med detta. Är inte riktigt redo att berätta vad det handlar om, mer än att om han klarar av det så kommer han klara av de flesta tävlingsplatserna sen ;)

Linnea var i alla fall ut och red honom igår! Hon har sålt sin häst, så jag har sagt att hon kan komma ut och känna på Jakob lite mer regelbundet så får hon hålla igång sin ridning samtidigt som hans träning checkas av. Hon var väldigt positiv till hans utveckling, och tyckte som jag att han stöd och sug på bettet var grymt mycket bättre! Väldigt kul :) Han skrittades sedan av ute på hårt underlag i mörkret och skötte sig exemplariskt trots möten med får, unghästar, hundar och människor. Duktig bebis!

Till top