Dagen efter tävling

Jakob fick en helt fri dag idag, utan borstar eller töntiga flätor. Det enda jag gjorde med honom var att kratsa hovarna, ta tempen och ge honom apelsin och äpple. Han var pigg och glad idag, men jag känner mig helt nöjd med mitt beslut att låta honom stå över dagens start! Lilla killen :)


Wanda fick däremot bli borstad och ompysslad. Hon har varit svår ett tag nu och inte velat bli borstad  (hahaha....), men idag var hon riktigt kelig. Imorgon åker hon till Myrsjö där hon ska bli avelssto på heltid nu. Min förhoppning är att hon efter seminering lugnar ned sig och kanske till och med klarar av lösdrift. Men först och främst ska vi få dit henne ;)


Det vänder snabbt

Avanmälde mig precis från morgondagens start, när jag kom till stallet nu på kvällen så var Jakob liksom FÖR trött. Liiiite förhöjd temp och lite dålig aptit men ändå pigg och glad. Så då känner jag att det är bättre att han stannar hemma imorgon nu när han var så himla duktig idag ♡Godkänd debut!

Alltså dagens start, hahaha... Jakob var så himla duktig och snäll! Men han gjorde inte många knop idag ;) Han skötte sig som en stjärna hela tiden, var supersnäll att rida och inte tittig på något alls. Men han blir så trött av att åka iväg såhär. Inte fysiskt men psykiskt. Inne på banan fortsatte han vara snäll och i arbetsgångarterna var han fin, men det fanns verkligen noll energi över till ökningar. Trodde jag skulle dö efter travprogrammet då han dels är väldigt skumpig att sitta på, och då jag dessutom fick driva i vartenda steg (kändes det som).
 
Men jag känner ändå att det är att föredra framför massor bus och skutt, då jag verkligen behövde en stabil första start för att våga fortsätta med tävlandet med honom, och nu har jag verkligen fått mersmak för detta! 61% med fyra missar. De missar som blev var galopp ur halten (vilket jag tyckte var jätteduktigt av Jakob, hahaha), en felfattning som jag rättade snabbt samt någon femma där han dök i formen. Just dykandet är något nytt han börjat med. Förut valde han att gå bakom lod, men nu dyker han något steg och sedan uppåt igen. Så han blir lite ostadig, men eftersom han fortfarande behåller stödet till bettet så känns det som att detta bara är nästa fas till att bli stadig :)
 
Höjdpunkterna och förvåningen stod inridning och uppridning för där vi fick 7. Detta har varit så sjukt svårt, och vi har både vinglat och ställt oss snett. Men idag gjorde han det rakt och fint - duktig! Även 7 på gångarterna bland annat, och kommentaren löd "Pampig häst med trevliga gångarter. Blir lite kort i formen ibland. Lycka till!". Hon skrev kort flera gånger, men korrekt blir att han dyker undan, för vi har analyserat och kollat och han går liksom nedåt med lång hals.
 
Jag är som sagt jättenöjd, detta kändes som en lagom debut och jag känner mig taggad på fler tävlingar. Imorgon är det ny start och jag har gett honom lite mer kraftfoder för att boosta upp honom lite. Får se om det gör honom busig eller lagom tempererad!
 
Daniel har fotat alla bilder!
 
 
 
Och ja, plastrongen var sjukt jobbig och jag kände mig väldigt stor. Så osmickrande med tävlingskläder... Men fyra dagar utan hetsätning nu!
Till top