1, 2, 3, här är hingstvalen!

Zafferano 1325, Zaladin MI – Bernstein – Chagall. Svenska avelsvärderingsnämndens användningsråd: ”Exteriört kan Zafferano bidra med goda proportioner och korrekt benställning. Prestationsmässigt kan han bidra med bärighet, takt och elasticitet i gångarterna samt med gott temperament, ridbarhet och samarbetsvilja." Zafferano var tredje högst bedömda hingst på tyska 50-agarstestet i Schlieckau . För sitt fantastiska temperament erhöll han välförtjänta 10 poäng, 9,5 för arbetsvilja och 9 i ridbarhet. Dessutom uppvisade han mycket god hoppförmåga där han erhöll 8. Bild och text.
 
Varför? Jag tycker att detta är en fantastiskt snygg hingst, som verkar stabil och trygg i sig själv med jämna gångarter på detta. Dessutom tror jag att det finns risk för att han blir svår att använda i framtiden då det finns risk för utomlandsflytt på honom. Mitt hjärta har klappat lite extra för honom sedan han blev godkänd, så jag vill ge det ett försök och få ett föl efter honom. Tänk om Wanda kanske bara kan få ett föl? Då skulle jag verkligen vilja ha det fölet till mig liksom, så då går jag efter eget tycke och smak :)
 
 
 
Dalwhinnie 1180 blir plan b! De Niro - Rohdiamant. "Dalwhinnies förärver sin utmärkta typ, fina halsansättning och överlinje, goda gångarter med mycket bra bakbensaktivitet med naturlig lätthet och takt. Dalwhinnie har ett temperament utöver det vanliga, arbetsvillig, ridbar och positiv och även det visar sig i avkommorna." Bild och text.
 
Behöver egentligen ingen motivering, han är såååå fin. Detta är egentligen mitt förnuftiga val, men Wanda seminerades med honom 2015 och tog sig inte. Det var dock på skickad sperma, och Dalwhinnie ska ha mycket bättre dräktighet med färsk på plats, 100% är vad jag har hört! Dessutom står han nu på Myrsjö, den stationen jag kommer använda mig av och som är nästgårds!
 
 
 
Och plan c blir Highcruiser 1135, Hohenstein - Lauries Crusador xx. "Highcruiser är en högbent, långlinjerad hingst och nästan en kopia av sin berömda morfar Lauries Crusador xx, men med mycket bättre rörelser. Färg, typ och utstrålning har han fått från morfar och extra ridbarhet från Hohenstein och Bolero. Han har ett mycket behagligt temperament, är trygg och arbetsvillig." Text och bild.
 
HC är också ett förnuftigt val, han verkar nedärva en otroligt fin ridbarhet och jag har även träffat honom IRL och fick intrycket av att han är väldigt vänlig. Även Highcruiser står på Myrsjö. vilket gör det lätt för mig att använda honom. Dessutom fantastisk fin med Jonathan Medin i sadeln, lite mer tveksamma resultat nu... Men bussig hingst!
 
 
Som ni ser har jag gått på stabilitet och ridbarhet här (samt lite färg på Zafferano, hehe). Men Wanda är en väldigt het häst, och även om hon är snäll vet jag inte vad hon lämnar. Så då väljer jag att gå på lite mer stabila hingstar för första fölet, så blir föl nummer två kanske med något fräsigare (typ Don Olymbrio eller annat med Jazz). Vad tycker ni om mina val? :)
#1 - - Anette:

Den första <3

#2 - - Anne:

Kul :) Jag är imponerad av dina val. Väldigt klokt! Dalwhinnie och Highcruiser ligger båda högt upp på min "lista". Jag vann en språngavgift till Dalwhinnie till vårt då 3-årig diplomsto men utnyttjade det aldrig. Det ångrar jag lite, men har ju nog med hästar ändå ;) Har träffat Dalwhinne när han stod hos M och coolare kille finns inte. Har själv en extremt fin kille e Loredes (e Lauries Crusador) i stammen. Otroligt snygg, långbent typ (9). Zafferano vet jag för lite om för att uttala mig. Lycka till! Komme r att bli en superbebis oavsett vilken det blir till slut :)

#3 - - Tanja:

Tror det blir bra oavsett vilken du väljer!

#4 - - Jennie:

Toppenfina hingstar alla 3! Zafferano låg mycket högt i fertilitet förra året, och stationen som tillhandahåller honom är både duktiga och trevliga så jag håller tummar och tår! :) Såg hans far Zaladin igår på Tullstorp och blev mycket positivt överraskad, har filmat en del om du är intresserad. JB hade en mini-clinic och hingsten har utvecklats fantastiskt sen jag såg honom första gången, han visade mycket hög ridbarhet och det har Z också gjort de få gånger jag sett honom.

#5 - - JenniferDressage.se:

Låter som väldigt bra val! Första hingsten är ju verkligen såå snygg. :D Hoppas allt går bra så du får en riktigt fin häst efter Wanda sen, så himla roligt.

Till top