Godkänd debut!

Alltså dagens start, hahaha... Jakob var så himla duktig och snäll! Men han gjorde inte många knop idag ;) Han skötte sig som en stjärna hela tiden, var supersnäll att rida och inte tittig på något alls. Men han blir så trött av att åka iväg såhär. Inte fysiskt men psykiskt. Inne på banan fortsatte han vara snäll och i arbetsgångarterna var han fin, men det fanns verkligen noll energi över till ökningar. Trodde jag skulle dö efter travprogrammet då han dels är väldigt skumpig att sitta på, och då jag dessutom fick driva i vartenda steg (kändes det som).
 
Men jag känner ändå att det är att föredra framför massor bus och skutt, då jag verkligen behövde en stabil första start för att våga fortsätta med tävlandet med honom, och nu har jag verkligen fått mersmak för detta! 61% med fyra missar. De missar som blev var galopp ur halten (vilket jag tyckte var jätteduktigt av Jakob, hahaha), en felfattning som jag rättade snabbt samt någon femma där han dök i formen. Just dykandet är något nytt han börjat med. Förut valde han att gå bakom lod, men nu dyker han något steg och sedan uppåt igen. Så han blir lite ostadig, men eftersom han fortfarande behåller stödet till bettet så känns det som att detta bara är nästa fas till att bli stadig :)
 
Höjdpunkterna och förvåningen stod inridning och uppridning för där vi fick 7. Detta har varit så sjukt svårt, och vi har både vinglat och ställt oss snett. Men idag gjorde han det rakt och fint - duktig! Även 7 på gångarterna bland annat, och kommentaren löd "Pampig häst med trevliga gångarter. Blir lite kort i formen ibland. Lycka till!". Hon skrev kort flera gånger, men korrekt blir att han dyker undan, för vi har analyserat och kollat och han går liksom nedåt med lång hals.
 
Jag är som sagt jättenöjd, detta kändes som en lagom debut och jag känner mig taggad på fler tävlingar. Imorgon är det ny start och jag har gett honom lite mer kraftfoder för att boosta upp honom lite. Får se om det gör honom busig eller lagom tempererad!
 
Daniel har fotat alla bilder!
 
 
 
Och ja, plastrongen var sjukt jobbig och jag kände mig väldigt stor. Så osmickrande med tävlingskläder... Men fyra dagar utan hetsätning nu!
#1 - - S:

Men vad fina ni är!! Grattis till en bra debut, tänk vad farliga ni kommer vara på tävlingsbanan i framtiden! :D

Svar: Men gud, tack snälla <3
Matilda Holmström

#2 - - Jennie:

Även om plastrongen kändes obekväm så ser ni väldigt fina ut som ekipage, och väldigt välproportionerliga. Hästen kommer bli hur fin som helst med tiden även om han är snygg nu också.

Svar: Tack Jennie! Det kändes ändå bra i det stora hela :D
Matilda Holmström

#3 - - Emma:

Grattis, vad kul att höra! Heja dig att du vågade även fast det kändes jobbigt med tävlingskläderna, jag tycker ni ser så snygga ut tillsammans :D

Svar: Åh, tack snälla du <3
Matilda Holmström

#4 - - Helen:

Heja, va kul att du är igång med tävlandet igen! Lycka till imorgon!

Svar: Jättekul!! :D :D
Matilda Holmström

#5 - - Anna:

Grattis! Ni är supersnygga! Fortsatt lycka till med tävlandet 😀

Svar: Tack! :)
Matilda Holmström

#6 - - Birgitta:

Märker du skillnad så snabbt vid extra kraftfoder?

Det har jag tyvärr aldrig gjort på någon häst.

Svar: Man kan ju alltid hoppas ;)
Matilda Holmström

#7 - - Camilla:

Snygga!
Det var väl en skitbra debut, och att energin försvann lite är ju lite typiskt för en orutinerad häst. Att spänningen visar sig genom att de sluter sig litegrann. Tänk vad bra det blir när han blir varm i kläderna :D

Svar: Tack! Ja, jag är nöjd och resonerar som du i frågan. Inget jag direkt hetsar upp mig över :) Har fått blodad tand att tävla mer, något jag inte hade fått om han betedde sig knasigt!
Matilda Holmström

#8 - - Klara:

Stort grattis! Det kommer bli kanonbra.
Men det sticker i ögonen på en matchningsfreak när dina underbara stövlar inte gör sig rätt till övrig utrustning ;)

Svar: Tack! Haha, vill inte använda lackstövlarna då de är för dyra att typ riskera på en vinglig unghäst ;) lovar att det kommer bli ordning på oss tids nog!
Matilda Holmström

#9 - - Frida:

Vad roligt att det gick bra!

#10 - - Johanna :

Vad fina ni är och grattis till dagarna utan hetsätning! :D

#11 - - Johanna :

Vad fina ni är och grattis till dagarna utan hetsätning! :D

Svar: Tack och tack! :D
Matilda Holmström

#12 - - Linda:

Följde din blogg för ett bra tag sedan, när du var som mest aktiv med Wanda, och blev så glad när jag av en tillfällighet upptäckte att du skaffat ny häst och börjat blogga mer hästrelaterat igen. Och vilken häst du skaffat, dessutom! Väldigt läcker är han! Och det värmer mitt hjärta att att Wanda är tillbaka hos dig igen! Grattis till en fin debut och lycka till framöver!

Svar: Välkommen tillbaka hit :) Tack för dina fina ord, de värmer verkligen! Kram
Matilda Holmström

#13 - - Betty:

En stor styrka i din ridning är ju att du verkligen får med dig bakbenen, det ser man så tydligt nu när du ridit J ett tag. Ser bra ut! Som en riktig dressyrhäst!

Till top