Kompisbyte

Nej, nu fungerar det inte längre för Jakob. Inte nog med att han kommer in helt sönderbiten varje dag, nu har han dessutom börjat klä av sig täcken ute med sin polares hjälp. Täcken som strimlas sönder. Jag har inte råd med trasig häst eller trasiga täcken, hur roligt Jakob än tycker att det är ;) 


Så imorgon ska han börja gå ihop med Rajtan som faktiskt är hans boxgranne. Jag har provridit Rajtan för några år sedan, för foderhäst, men det blev inget med det. Men det är allt en liten värld :) Rajtans ägare hade dessutom ordnat ett sommarbete som hon behövde fler hästar till, så nu är Jakobs semester ordnad! Planerar att han ska få två veckors vila i sommar. 


Jakob gick ett pass i ridhuset igår, och till hans förskräckelse och förundran var det en skimmel och en b-ponny skäck där. För det första har han fortfarande en viss tveksamhet till skimlar  (frieser som endast är uppvuxen med hästar av samma ras), och för det andra tror jag inte att han sett en skäck förut mer än väldigt snabbt i en box. Så det var lite ofokuserat där ett tag och han ville helst springa efter ponnyn ;) 


Kom snabbt till ridning och jag vet inte vad det är med honom, han är så pigg! Bockade flera gånger i galoppen, sparkade bakut i fattningarna och var allmänt busig. Jag gjorde sisådär femtioelva övergångar mellan trav och galopp och de flesta av fattningarna gjorde han ändå bra så jag försöker att inte haka upp mig på buset. Är ju ändå skönt att han börjar vara så glad! Hoppas bara han håller sig i skinnet på tävlingen...

#1 - - Sanna:

Han är så fin! <3 Och de är ju roliga ibland. Min har inte heller sett något annat än bruna och fuxar under sina första 12 år i livet. Hon vande sig snabbt vid dem "in person", men när en skimmel eller skäck syntes i ridhusspeglarna, DET var läskigt. Haha, sötnosar! <3

Till top