Kul nästan jämt

Hagkompis eller inte hagkompis, det är frågan... Jakob går tillsammans med en annan häst, och de leker så mycket. Vilket jag tycker är jättekul och bra för dem. Men nu börjar det bli lite väl mycket bitsår och småskador på benen. Idag kom han in med ett större sår på frambenet, och igår kom han in med avbiten man och svans (fjantigt kanske, men känns inte så kul).. Så frågan är väl vad ni hade gjort? Fortsätta ha dem ihop och riskera detta, eller sära på dem?#1 - - Ellen:

Jag har alltid haft mina hästar ihop! Kanske behövs det skydd? Om han inte redan har det vill säga, men det kanske inte är genomförbart på ett smidigt vis. Hoppas du hittar en lösning som funkar för er :)

#2 - - Jossan:

Åh vad svårt! Då de uppenbarligen verkar ha otroligt roligt tillsammans vore det ju trist att sära på dem 😕
Går det kanske att ha skydd på i hagen och fläta man och svans så kanske de inte gnags av lika lätt? 😊

Svar: Haha, flätade månen och då hade han bitit av ännu mer. Ska smeta antibit på den nu tänkte jag...
Matilda Holmström

#3 - - Birgitta:

Svårt det där.
En gång är ingen gång men därefter vete tusan....

#4 - - Anette:

Min går numera ensam. han tycker om andra hästar men kom in med skador varje dag o flera klinikbesök senare och överben och dylikt så bestämde jag mig för att det inte va värt det längre. provade i hingstflock, valackflock, stoflock, med bara en valack kompis, och tillsist med en gammal b-ponny...skador varje gång. Tröttsamt.

#5 - - JenniferDressage.se:

Kanske skydd på? Så svårt det där, för man vill ju gärna att de ska få ha sällskap men kan de inte låta bli att skada sig så tycker nog inte jag det är värt det iaf. :(

#6 - - Anette:

Självklart fortsätta ha dem ihop!

#7 - - Rackemarie:

Svårt läge. Å ena sidan har du en ung och lekfull häst som säkert mår mentalt jättebra av att få busa och putsa med en kompis. Åandra sidan är det skitsurt med skador och dylikt. Att stå ut med en avskavd man är en sak, men skador på ben kan vara värre. Testa med skydd på ben och något skydd, typ fantomenmask, på halsen? Hurdan ser hagen ut? Är sen tillräckligt stor för två hästar? Har se sysselsättning, gräs, grenar, hönät...

Svar: Hagen är stor och det börjar växa upp gräs i den. Ska kolla möjligheten att få tag på grenar till dem! Skydd upplever jag kan ge större skada om de tas på fel, så jag är lite osäker på den biten... Vill ju såklart ha honom tillsammans med kompis, har dock inte haft detta problem med tidigare kompisar..
Matilda Holmström

#8 - - Caroline och unghästen Stina:

Jag hade kanske försökt ha skydd på, men annars fortsatt att ha dem ihop. Jag tycker vi är skyldiga hästarna att se till att de har det så bra som möjligt (ur deras perspektiv alltså) och lite gnabb-sår och en avskavd man skulle inte få mig att ändra den synen. Men som sagt, kanske hagskydd om du är orolig att han ska få sig en känga "på riktigt"? Har de en hage som är stor nog till att de kan springa ifrån varandra?

Svar: Mm, jag känner som dig! Ska kolla möjligheten med skydd, men har tyvärr upplevt att skydden gör mer skada då de sätts på fel osv.. Hagen är väldigt stor, de tycker bara om att vara "på" varandra och leka. De är rätt hingstiga båda två, så de biter och slår med frambenen liksom :) Jättesöta!
Matilda Holmström

#9 - - Anette:

Håller med om att det där med skydd är tudelat. Dels kan de, som sagt, göra skada om de sätts på fel och dels har ju faktiskt ny forskning visat att det inte är så nyttigt för hästen att gå med skydd på benen länge.

#10 - - JenniferDressage.se:

Tips på skydd som inte är så stor risk att de sätts på fel är såna hårda från Eskadron eller Catago, de är ju inte elastiska i spännena så det minskar risken att de dras åt för hårt t ex. Förstår att det känns svårt, kan säga att jag är väldigt glad att bo på gården och har en sambo som dessutom är duktig med hästar. :)

#11 - - satilaryttaren.se:

Jag har fyra hästar ihop, på mitt jobb har vi 3 hästar ihop och 4 hästar. Nu har jag ingen koll på när Jakob och hans kompis har gått ihop men jag upplever att det tar tid innan de en "vana" att ha kompisar i hagen och de coolar ner sig..

#12 - - Caroline:

Vi har en valack i hagen som biter på de andra hästarna. Hade på diesel på täckena så då bet han inte på dem men då började han bita dem på halsarna istället.
Nu har han fått en haklapp och han har faktiskt slutat bita. Så testa en sån :)

Till top