Ponnysporrar!

Igår var Jakob så himla fin! Var i det läskiga ridhuset med de läskiga hörnen, men han kunde ändå fokusera på mig och stanna kvar i arbetet. Har haft en sådär känsla med mina sporrar jag använt tidigare, mina ben är så långa och han har så lite bål så på något sätt har de känts för långa. De har typ tagit bort känslan av att mina ben håller om honom då det blivit som ett mellanrum mellan honom och mig på grund av sporren. Så igår provade jag Nadirs gamla tävlingssporrar. Alltså 15 mm trubbiga! Det blev verkligen bra! Jag kände att jag kunde hålla om honom korrekt och han verkade tycka att det var lagom förstärkning. Blir nästan lite sur på mig själv att jag inte har provat dessa tidigare! Har vunnit en hel del i de där sporrarna, så de kanske ger tur med sig också ;)


Jakob var i alla fall toppenfin och kändes sådär perfekt mellan hand och skänkel. Han är fortsatt väldigt pigg, men igår höll han inte på att busa utan kunde hantera sin energi. Det som händer när han blir övertaggad är att han kryper lite bakom lod, men så länge jag har stödet kvar i handen/på bettet så är jag inte så oroad över det. Jag fortsätter då hålla kvar stödet men lyfter lite på händerna så han visas rätt igen. När halvhalterna går igenom och han till exempel travar "lagom" så känns han fantastisk och då är nosen på plats. 

Det är en väldigt svårriden häst. Du måste hålla honom glad och motiverad, samtidigt som han inte får ta över och bestämma. Du måste rida med mycket teknik och det krävs en sjujäkla bålstyrka för att orka sitta på honom :) Han känns i alla fall väldigt fin nu, men jag kan inte hjälpa att tänka på hur det kommer vara efter ytterligare ett år tillsammans. Det är så häftigt att göra långa "resor" med sin häst!


Igår var det ett år sedan vi köpte Jakob, och mycket har hänt sedan dess! Imorgon är det dags för Mattiasträning så jag får se till att det blir något fotat eller filmat så kan vi jämföra lite sen!

#1 - - Elin:

Men alltså hallå, HUUR fin är han inte??

Till top