Göteborg!

Äntligen befinner jag mig i Göteborg för Ryttar-EM :) Idag har vi kollat in mässan på Heden och jag har spenderat massor pengar på riktigt nyttiga saker. Visar när jag kommer hem. 


Jakob kommer skritta på under tiden jag är borta och sedan är planen att jag tömkör igång honom och börjar rida någon gång i slutet av nästa vecka!


Den försvinner!

Jakobs knöl på benet ser ut att försvinna nu!! Lade om bandaget idag och såret är helt slutet och knölen är nästan helt borta. Jag chansade även och hade Jakob i riktig hage idag och benet höll fint trots att han skuttade runt lite. Men han blir så fruktansvärt olycklig i liten hage, så det känns bättre för alla att han får gå i sin vanliga hage och må bra. 


Jag passar dessutom på att tömköra honom nu när han bara ska skritta, så han ändå får behålla lite smidighet i musklerna. Han är väldigt snäll och håller sig i skinnet. Nu börjar det kännas okej att lämna för EM. Har känts lite jobbigt att behöva lämna honom med bandagebyten, men nu lutar det mot att han istället går utan bandage och får börja skritta ut de dagarna! Heja Jakob ♡ 


Uppdatering

Kopierat från min instagram: Då var "knölen" tömd och rengjord.. Efter röntgen och ultraljud kunde man konstatera att det inte fanns något främmande där i, men att det blivit som ett hålrum där allt var har samlats. Jakob fick opereras stående idag. Lokalbedövning och sen skar de upp det, karvade runt där och tömde ut lite mer jox innan de sköljde det ordentligt. 10-12 dagar med bandage och mindre hage, skrittas i maskin 20 min i början sen öka. Därefter kan vi sätta igång igen :)


Det har varit jävligt jobbigt ärligt talat, och det känns jobbigt att ta ifrån Jakob hans hage och dagliga stimulans. Han är en häst som blir väldigt lätt uttråkad och då blir utåtagerande. Han blir inte dum, men han gör knäppa saker som att typ stå i sin krubba, busa när mana leder honom, välta sina vattenhinkar och så vidare. Han tycker helt enkelt inte om att vila då han måste gå i liten hage. Så jag hoppas att den här tiden ska swisha förbi och att allt kommer se bra ut så vi får börja jobba igen!


Till top