En eftermiddag utan krav ☆

Linnea hörde av sig till mig och frågade om hon fick komma ut lite spontant. Sagt och gjort, slängde upp henne barbacka på Jakob så vi fick något extra roligt att skratta åt ;) Jakob skulle egentligen longeras idag men jag tror att han uppskattade lite busridning.


Sedan hämtade vi upp Daniel och åkte till Bredsand och badade i kvällssolen. Så himla bra avbrott i mitt lite jobbiga liv just nu. Det är jävligt tufft att ta tag i sina inre demoner. 


Jakobs behandling

Igår fick Jakob behandling av Equiterapeuten. Vi började med att longera honom lite så att hon fick se hur han rörde sig utan ryttare (annars har hon sett honom uppstyrt flera gånger då vi delar stall). Hon blev väldigt intresserad av hur hans muskulatur rörde sig då det inte är som på en vanlig häst, hela Jakob är nämligen supermjuk och man ser hur varenda muskel spelar på honom. Tror det är en friesergrej och att det har att göra med fettprocent i muskler kanske? 


Sedan kände hon igenom honom och det var idel lovord. Han kändes helt enkelt tiptop, så upptrappning av träning har bara gjort gott för hans kropp. Hon hittade en liten spänning på höger hamstring, ett ställe som vi behandlade i vintras då han var riktigt trött där. Nu var han lite spänd där, men hon sade att det inte beror på knölen på benet utan att det nog bara är hans svagare bakben. Sedan kände hon en liten spänning i höger bog och hals, samt lite i nacken på vänster sida. Allt hon hittade har jag känt av när jag rider då han ligger på en aning mer till höger och gärna viker halsen åt höger och lägger huvudet lite snett mot vänster. Dessutom är skänkelvikning till höger svårare än till vänster.

Det jag vill poängtera är att det är pyttesmå skillnader jag pratar om i ridningen, det är sånt som jag hittar om jag söker problem. Inget uppenbart. Jakob är så naturligt mjuk i sig själv :) Men Helene behandlade i alla fall ovanstående områden med extra massage och laser. Jakob blev arg på akupunkturen så vi hoppade över den. Dessutom knäckte hon till hans nacke! Valde även att gå på hans opererade ben och knölen där extra med laser, så hoppas jag att svullnaden försvinner mer :) 

Jakob stod och gäspade och tuggade hela tiden, så nöjd med sin massage. Väldigt skönt att hans rygg ser jättebra ut, då jag oroar mig över min vikt på hans rygg. Men det har inte varit några problem än, och genom smart träning av både honom och mig hoppas jag kunna hålla det så!


Smart träning betyder bland annat promenader för oss båda! :) Och ja, han ska skos snart. Blir att åka till Ultuna då det är omöjligt att få tid hos bra hovslagare häromkring, fullt överallt. 


Ska också försöka att själv få tid hos Helene som inte bara är equiterapeut utan även naprapat. Hon har behandlat mig förut och är den bästa! Verkar som att jag är i större behov av behandling jämfört med Jakob ;)

Träning för Anette Holm!

Idag provade vi alltså på en ny tränare som kom till gården; Anette Holm. Som alltid pirrigt med ny tränare, och jag har märkt att det blir ännu pirrigare med frieser. Inte lika accepterat liksom. Förutom någon kommentar om att frieser är byggda som damcyklar (haha) så är jag nöjd! Fick massor handfasta tips om min sits, gjorde små små korrigeringar som öppnade upp bäckenet och placerade mig mer rätt i sadeln. Jag har ont överallt nu efter de små korrigeringarna, så det är nya muskler som har fått jobba ;)
 
Det var ett lite annorlunda tänk för mig. Jag har alltid fått rida på rätt friskt framåt, stretchat lite och varit lite "yvig". Men på Jakob behövs inte så mycket uppmjukande eftersom han är mjuk som smör av sig självt. Så vi tränade mycket på att ha en yttertygel som reglerar farten (bromsen) och en lös innertygel som säger "varsågod sträck framåt"! Jakob blev lite förvirrad av detta, och jag hade velat jobba igenom högersidan som insida lite mer. Men samtidigt blev han fantastiskt fin i det vänstra varvet av detta. Det är också hans enkla varv just nu :)
 
Nu fick alltså Jakob jobba med en stadigare yttertygel, i ett lugnare tempo. Men jag upplevde det ändå som att han bjöd och hade flow genom hela sin kropp. Jättefin känsla och jag ser mycket fram emot nästa träning för Anette då det kändes väldigt kul att få fokusera så mycket på mig och min inverkan. Dessutom jobbade vi mycket på skänkelvikningarna, och efter lite missförstånd blev de riktigt bra. Det blev lite svårt för Jakob att dels jobba på ett nytt sätt, och dels jobba på den svåra sidförflyttningen. Men när polletten trillade ned blev de faktiskt mycket enklare!
 
Imorgon ska Jakob gås igenom av Helene, hon är equiterapeut och naprapat. Men efter idag tror jag snarare att det är jag som behöver en genomgång, haha!
 
Daniel tog de här bilderna på oss!
 
 
Till top