Jakobs behandling

Igår fick Jakob behandling av Equiterapeuten. Vi började med att longera honom lite så att hon fick se hur han rörde sig utan ryttare (annars har hon sett honom uppstyrt flera gånger då vi delar stall). Hon blev väldigt intresserad av hur hans muskulatur rörde sig då det inte är som på en vanlig häst, hela Jakob är nämligen supermjuk och man ser hur varenda muskel spelar på honom. Tror det är en friesergrej och att det har att göra med fettprocent i muskler kanske? 


Sedan kände hon igenom honom och det var idel lovord. Han kändes helt enkelt tiptop, så upptrappning av träning har bara gjort gott för hans kropp. Hon hittade en liten spänning på höger hamstring, ett ställe som vi behandlade i vintras då han var riktigt trött där. Nu var han lite spänd där, men hon sade att det inte beror på knölen på benet utan att det nog bara är hans svagare bakben. Sedan kände hon en liten spänning i höger bog och hals, samt lite i nacken på vänster sida. Allt hon hittade har jag känt av när jag rider då han ligger på en aning mer till höger och gärna viker halsen åt höger och lägger huvudet lite snett mot vänster. Dessutom är skänkelvikning till höger svårare än till vänster.

Det jag vill poängtera är att det är pyttesmå skillnader jag pratar om i ridningen, det är sånt som jag hittar om jag söker problem. Inget uppenbart. Jakob är så naturligt mjuk i sig själv :) Men Helene behandlade i alla fall ovanstående områden med extra massage och laser. Jakob blev arg på akupunkturen så vi hoppade över den. Dessutom knäckte hon till hans nacke! Valde även att gå på hans opererade ben och knölen där extra med laser, så hoppas jag att svullnaden försvinner mer :) 

Jakob stod och gäspade och tuggade hela tiden, så nöjd med sin massage. Väldigt skönt att hans rygg ser jättebra ut, då jag oroar mig över min vikt på hans rygg. Men det har inte varit några problem än, och genom smart träning av både honom och mig hoppas jag kunna hålla det så!


Smart träning betyder bland annat promenader för oss båda! :) Och ja, han ska skos snart. Blir att åka till Ultuna då det är omöjligt att få tid hos bra hovslagare häromkring, fullt överallt. 


Ska också försöka att själv få tid hos Helene som inte bara är equiterapeut utan även naprapat. Hon har behandlat mig förut och är den bästa! Verkar som att jag är i större behov av behandling jämfört med Jakob ;)

#1 - - Sara:

Åh, inte oroa dig över din vikt på honom hördu! Det är ju en kraftfull häst du har och du väger inte SÅ mycket som jag anar att du tänker <3 Det är ju ingen smäcker arab på 1,50 du rider liksom... Kul att han kändes fräsch! :)

Svar: Förstår att din kommentar är välmenande, så jag tackar dig ♡ Men jag vet precis hur mycket jag väger och det är precis så illa som jag tror.
Matilda Holmström

#2 - - Anonym:

Alltså seriöst! Fetare fetare får man leta efter. Stackars häst

Svar: Ja, precis så säger jag till mig själv varje dag. Bra att vi gjorde det klart.
Matilda Holmström

#3 - - Anna :

Vilken sjukt idiotisk kommentar här ovan.. tragisk människa som måste trycka ner andra för att må bra själv. Och sluta vara så elak med dig själv! Du är duktig på det du gör och det är du oavsett om du väger mer eller mindre än vad du gör nu, talang har inget med vikt att göra. Du är bra säg det till dig själv varje idag även fast det är svårt... jag har börjat gjort det och sakta men säkert börjar jag tycka om mig själv mer och mer! Jag kan börja nu och säga att du är bra och duger som du är!

Svar: Ja, väldigt idiotisk faktiskt. Tar dock inte åt mig speciellt då den som är allra elakast mot mig är just jag själv. Sedan är jag väldigt väl medveten om att min talang inte sitter i min vikt, så jag känner mig ändå trygg i min förmåga som ryttare och hästutbildare liksom :) tack för att du skrev så snällt till mig ♡
Matilda Holmström

#4 - - Lovisa:

Jag tror inte du behöver oroa dig alls för din vikt på honom, jag säger alltid hellre en ridkunnig större ryttare som kan balansera upp hästen på en bra nivå och vet hur man ska rida, än en pytteliten ryttare som inte kan rida alls som bara dunsar runt i sadeln, för det gör mer skada än vikt :) så du behöver inte oroa dig Matilda, för du är en så begåvad ryttare att du klarar av att rida han på en oskadligt sätt! Kram

#5 - - Anonym:

Fina du, både insida och ut! Hur går det på jobbet förresten? :D kram

#6 - - Sara:

Jag som kommenterade uppe. Självklart är kommentaren välmenande och jag menade att relaterade din vikt mot din häst. Alltså att du inte ska ha dåligt samvete mot honom. Du rider ju bra och balanserat och han är stark!! Såg även ditt inlägg längre upp nu när jag var in och ville passa på att beklaga att du ska råka ut för sådana där idioter. Men du gav ju svar på tal. ❤️

Svar: Tack för din förståelse <3
Matilda Holmström

Till top