Midsommar

Jakob har fått komma ut i stor hage igen! Lyckan blev dock inte långvarig för honom.. Han och ett ponnysto i stället blev väldigt kära i varandra och när hon sedan togs in (under stora protester från hennes sida) fick Jakob spel och sprang som en galning. Stallkompisarna agerade snabbt och plockade in honom med, men självklart hann han med att trampa av sig en framsko (den som INTE satt löst). Hovslagare kommer på Onsdag så Jakob får snällt stå i sjukhage några dagar till så att han inte trampar sönder hoven mer.


Har besökt Wanda mycket nu det senaste också. Hon har varit väldigt lätt att få tag på i hagen och uppskattat borstning, mys och gräsätande. Märker att hon älskar att bli sedd och få uppmärksamhet!


Massor bilder från dagarna som varit. Mina föräldrar kom hem från Berlin med fina presenter, Wanda ser galen ut när hon blir kliad, Jakob älskar när man blåser i hans nos, och såklart bilder på vår middag från igår! :)

Sommar, tid som går och tankar...

Hej på er, insåg precis att det var två veckor sedan jag skrev något här. Trodde seriöst att det var typ fyra dagar sedan. Tiden går alltså väldigt fort samtidigt som den sniglar sig fram. Vad som är positivt är ju att jag vill att dagarna ska gå så att Jakob kan få komma igång igen! Stygnen är tagna och om några dagar ryker bandaget och han får komma ut på riktig hage igen. Jakob måste tycka att det här är den sämsta sommaren i hans liv hittills. Sjukhage, knappt något gräs, inga kompisar, ingen träning. Men han är ändå vid gott mod, snäll att hantera och bara lite buffligare än vanligt. Skötte sig dessutom fantastiskt fint på Ultuna när vi tog stygnen!


Att tiden går känns även positivt för Wanda, och framförallt för fölet som bakas i hennes mage! Också positivt då det närmar sig ett betessläpp för henne efter dräktighetskontroll 30 Juni, och gräs är ju något hon verkligen älskar ;) Blev helt blödig igår vid tanken att det faktiskt kommer en till liten häst till mig om typ ett år, förutsatt att allt går bra då. Har så stora planer för den hästen och jag tror verkligen att det kommer bli något alldeles extra. Bara att hålla tummarna då!

Går också i tankar kring livet, för det känns hela tiden som att något saknas för mig. Den välbekanta tomheten som jag försöker fylla genom hetsätning till exempel. Har Jakob på en gård som verkligen är mina drömmars ställe, med allt vad man kan önska sig för en satsning och för en god hästhållning. Just drömmen om en gård kommer alltid vara större för mig än drömmen om stora tävlingar eller egen familj (just det sistnämnda är snarare mardröm, är nöjd med att leva med Daniel och utan barn). Känns som att jag svamlar på, men jag tror att det är gårdsdrömmen som är min stora saknad här i livet. Och jag tror att jag skulle kunna vända min tomhet till något produktivt på en egen gård, där fin s det ju alltid något att ordna med. Men smakar det så kostar det, och de miljonerna finns inte. Bara att spela på Lotto och satsa på utbildning så kanske drömmen kan gå i uppfyllelse någon gång. 


Big Mama!

Idag konstaterades att Wanda fortfarande är dräktig med Zafferano, nu på dygn 30! Nästa koll 30/6 och sedan väntar bete för henne! ☆♡


Jag hinner inte hälsa på henne så ofta, främst då det blir så dyrt med all benain. Men jag vet ju att hon har det bra även om hon är halvt förvildad och knappt går att fånga. Hon lever det liv jag hade velat ge alla pensionerade hästar - ett riktigt hästliv efter trogen tjänst i sporten. Heja Wanda!


Till top