Sommar, tid som går och tankar...

Hej på er, insåg precis att det var två veckor sedan jag skrev något här. Trodde seriöst att det var typ fyra dagar sedan. Tiden går alltså väldigt fort samtidigt som den sniglar sig fram. Vad som är positivt är ju att jag vill att dagarna ska gå så att Jakob kan få komma igång igen! Stygnen är tagna och om några dagar ryker bandaget och han får komma ut på riktig hage igen. Jakob måste tycka att det här är den sämsta sommaren i hans liv hittills. Sjukhage, knappt något gräs, inga kompisar, ingen träning. Men han är ändå vid gott mod, snäll att hantera och bara lite buffligare än vanligt. Skötte sig dessutom fantastiskt fint på Ultuna när vi tog stygnen!


Att tiden går känns även positivt för Wanda, och framförallt för fölet som bakas i hennes mage! Också positivt då det närmar sig ett betessläpp för henne efter dräktighetskontroll 30 Juni, och gräs är ju något hon verkligen älskar ;) Blev helt blödig igår vid tanken att det faktiskt kommer en till liten häst till mig om typ ett år, förutsatt att allt går bra då. Har så stora planer för den hästen och jag tror verkligen att det kommer bli något alldeles extra. Bara att hålla tummarna då!

Går också i tankar kring livet, för det känns hela tiden som att något saknas för mig. Den välbekanta tomheten som jag försöker fylla genom hetsätning till exempel. Har Jakob på en gård som verkligen är mina drömmars ställe, med allt vad man kan önska sig för en satsning och för en god hästhållning. Just drömmen om en gård kommer alltid vara större för mig än drömmen om stora tävlingar eller egen familj (just det sistnämnda är snarare mardröm, är nöjd med att leva med Daniel och utan barn). Känns som att jag svamlar på, men jag tror att det är gårdsdrömmen som är min stora saknad här i livet. Och jag tror att jag skulle kunna vända min tomhet till något produktivt på en egen gård, där fin s det ju alltid något att ordna med. Men smakar det så kostar det, och de miljonerna finns inte. Bara att spela på Lotto och satsa på utbildning så kanske drömmen kan gå i uppfyllelse någon gång. 


#1 - - Annelie:

Är flytta ett alternativ? Alltså en bra bit i landet? För det finns ju bra hästgårdar med vettiga priser så fort man tar sig bort från Mälardalen, Skåne osv. Södra Norrland tex. Du kan få en gård under miljonen där. Vet inte hur det ser ut söderut tex Småland osv men har för mig jag har hört det är vettiga priser där med.

Svar: För rätt gård så absolut! Men det handlar ändå om pengar som inte finns. Värt att tänka på i framtiden i alla fall :)
Matilda Holmström

#2 - - Emma:

Hur gick det med lärarutbildningen? :)

Svar: Kom väldigt snabbt på att jag inte ville jobba som lärare, att ta hem arbetet konstant med mitt psyke skulle inte fungera i längden. Lutar mot bibliotekarie istället!
Matilda Holmström

#3 - - Emma:

Lustigt, jag tänkte faktiskt skriva att du verkar passa
som bibliotikarie, trots att jag inte alla känner dig! :) Hoppas hursom att du hittar något som tilltalar dig! Lycka till! :)

Svar: Nej, vad roligt! Tack :D
Matilda Holmström

#4 - - Birgitta:

Ett tips/ råd är att försöka sätta upp mål som är lättare att realisera på kort sikt.

Att drömma om saker som kan vara svåra att uppnå KAN vara stressande- i alla fall om man inte också har delmål på vägen.

Ett gårdsköp kräver mycket; ffa pengar att både köpa och driva men också ork, tid osv.

Jag säger inte att det är omöjligt- verkligen inte men kanske ska en stabil ekonomi och fast jobb vara delmålen?

Svar: Haha, jo uppenbarligen ;) men drömmar och mål är inte samma sak.
Matilda Holmström

#5 - - Ann-Louise:

Hej Matilda!
Du skrivet om en tomhet, och att du tror att en egen gård skulle kunna fylla den. Visst är det härligt att ha en egen gård, men min personliga tro är att man inte kan fylla en tomhet man har inombords med materiella ting. Jag känner ju inte dig personligen, men har erfarenhet på nära håll där man trott att bara jag har det eller kan uppnå det så kommer allt att ordna sig. Så har det inte fungerat. Tomheten måste fyllas med dig själv. Hoppas du kan komma på vad som kan uppfylla dig och få dig att må bra. Har en dotter i din ålder, och önskar dig allt gott!

Svar: Jag tror precis som du att det inte handlar om materiella ting. Jag tror snarare att det handlar om att ha ett syfte. Ett syfte med sitt liv och sina dagar. Men vad vet jag, jag håller ju fortfarande på att finna mig själv. Kram
Matilda Holmström

Till top