Tuff tid väntar oss...

Okej, Jakob är tydligen vidrig att ha på boxvila. Hade hoppat runt och stegrat sig mest hela dagen, säkert för att han ser sina kompisar gå in och ut. Då blir han ju avundsjuk eftersom han älskar sin hage mest av allt (typ haha). Så ny plan! Veterinären ville ha honom på box i 14 dagar, och eftersom bandaget hade glidit ned av hans konster inne i boxen så har han verkligen varit allt annat än lugn inne. Därför tänker jag att han får gå ut i en liten hage. På gården finns det flera hagar av boxstorlek med gräs i, och något större sjukhagar som är grusade. Just nu regnar det mycket hos oss så då blir gräset blött ute = bandaget blir blött = dåligt. Därför får han börja vara ute i grushagen (ca 7×7m). När det sen torkat upp lite kommer vi varva mellan grus och gräs så han får beta också. Och förhoppningsvis håller han sig mer lugn ute än inne. 

Han ska gå väldigt korta promenader (2×2 min), så i början kommer jag inte promenera med honom eftersom han ändå kan röra på sig lite mer i hagen ute. Risken finns ju att stygnen går upp vid för mycket rörelse. 

Nu är det också så att Jakob har förvandlats till ett monster även i hanteringen. Kan inte stå still, het som sjutton att leda, svår att bandagera osv. Så jag kommer minst sagt ha fullt upp nu i en månad framöver ;) Undrar vem som ska bli den första att sitta upp på honom när det väl är dags, haha!


#1 - - Cornelia:

Så jobbigt med boxvila när de är sådär! Tur att ni har små hatar han kan gå ut i, det brukar vara lite lättare då (både för hästen och ens eget samvete). Förhoppningsvis lugnar han sig snart så han inte är ett monster hela tiden!

#2 - - Birgitta:

Tur ni har sjukhagarna.

En häst hos oss var likadan - höll på att riva stallet men lugnade sig direkt i tråkig sjukhage.

#3 - - Felicia:

Tipsar om att ge Naf Magic under konvalescensen! Gjorde underverk på min häst och många andra säger samma sak! :)

#4 - - Maria:

Ge honom örten valeriana, har hittils inte haft en häst det inte fungerat på. Den ger ett inre lugn utan att de blir drogade eller slöa.

#5 - - Lovisa:

Haha sådär var Ramirez med när jag skulle sätta igång honom, fy fan alltså inte kul då (mer roligt att tänka tillbaka på det) ställde sig för minsta lilla ljud osv.. Bara på med hockeyutrustning och sit upp ;-) skämt åsido.. Hoppas han lugnar ner sig inte roligt att hantera en sån häst!

#6 - - Josäfin Andersson :

Hahaha samma med Amigo när han stått ett tag, vågade inte gå med honom på grusvägen för han blev bananas och var mer i luften än i marken. Hahaha gick och ledde honom på banan och bad veterinären om att få börja longera hahah! Fy hoppas han blir bättre när han får gå i hagen :)

Till top