Arbetsprovet!

Jag var som sagt iväg på arbetsprov idag, i Tärnsjö. Och ni kan ju gissa vad det handlade om? Läder såklart ;) Jag gjorde arbetsprov för sadelmakeriutbildningen, och det kändes bra! Det var roligt att få arbeta med händerna efter år i skolbänken, men jag känner mig lite kluven till det hela. Nu vet jag ju inte om jag blivit antagen, så jag har tid att fundera.
 
Kluvenheten ligger i att jag känner att jag har så mycket mer att ge intellektuellt, och att det kanske blir slöseri på min förmåga nästan.. Säger inte att jag är för smart, haha, men att jag kanske skulle må bättre av att jobba med något där jag får tänka mer och på ett annat sätt. Idag har jag i alla fall gjort en plånbok, och det var kul. Jag var snabb och det kändes som att jag hade fallenhet för det hela. Så det var i alla fall inte bortkastad tid på resan, utan en rolig utflykt. Uppdaterar er mer om detta när jag vet mer om vad som händer! :)
 
 
Såg många fina selar och tömkörningsgjordar... Vill ha massor pengar och köpa sånt för ;)
#1 - - Rackemarie:

Kanske går att kombinera två yrken?

#2 - - Jenny:

Råder dig att följa ditt hjärta. Hade jag valt idag hade jag gjort annorlunda. Jag lade 5 år på en utbildning som passar mig intellektuell och praktiskt. Jag vet att jag gör ett bra jobb och jag trivs. Men efter några år har jag insett att det inte är det som jag egentligen brinner för.

#3 - - Caroline och unghästen Stina:

Nämen vad roligt! Jag mailade skolan idag för att förhöra mig lite om boende och andra praktiska detaljer. Kanske börjar jag ett år senare än dig? Mycket som ska klaffa bara, men jag är med min för tillfället utbrända hjärna istället osäker på om jag någonsin kommer att kunna hantera mitt vanliga jobb igen. Skulle behöva något praktiskt och konkret.

#4 - - Jennie:

Fast jag tänker tvärtom, jag är själv rätt klipsk och börjar lätt snurra iväg i tankeverksamheten om jag sitter och arbetar för mycket med hjärnan = blir stressad. För mig är det _perfekt_ att jobba med kroppen för då hinner jag tänka och reflektera, men får utlopp för den energin som byggs upp genom att göra saker. Det ena behöver inte utesluta det andra tänker jag, du kan ägna dig åt intellektuellt stimulerande saker också, men kanske vid sidan om? Jag är t.ex. väldigt involverad i föreningsarbetet för tillfället, det är intellektuellt och logistiskt stimulerande och bra inför ett framtida arbetsliv där mycket handlar om ledarskap, teamwork och planering.

Till top