Att bryta ett invant beteende

Som ni ju vet blev det en ny sadel då jag fick problem med med sitsen i min Butet (endast på Jakob). Den blev för bred att sitta på, vilket i sin tur ledde till ont i mina höfter. Det som hände var ju att mina underskänklar trycktes bak och att min över kropp tippade fram. Det var fysiskt omöjligt för mig att bryta det och sitta korrekt mer än i stillastående typ.
 
Med den nya sadeln kan jag nu påverka detta, men det sker inte över en natt. Nu har jag ju suttit sådär i snart ett års tid, så det kommer kräva massor träning. Skillnaden är dock att nu kan jag sitta korrekt, så även om jag måste påminna mig själv om det hela så får jag fler bra steg än tidigare. Kommer såklart ta ett tag att ställa om, men jag är otroligt glad över era kommentarer om min förbättrade sits! Vad jag också har märkt är att det är enklare för mig att "hänga rätt ned med benen" då jag har sporrar, utan sporrar blir jag genast lite klämmig vilket resulterar i att jag kommer tillbaka i gamla (o)vanor.
 
Här är i alla fall några bilder från dagens pass, med korrekt och mindre korrekt sits ;) Men jag är nöjd med passet, Jakob var duktig och jag kämpade på väl. Stort tack till Linnea för coachning och bilderna!
 
 
Vad tycker ni förresten om Jakobs outfit? Schabrak och lindor är från Anky :) Älskar att ha svart häst och kunna använda massor olika färger!
#1 - - JenniferDressage.se:

Supersnygg i outfiten! :D Det är ju drömmen att ha en svart häst så man kan ha precis vilka färger som helst, haha. :)

#2 - - Anette:

En liten fundering bara! Jag tycker att det ser ut som om grundproblemet sitter i överlivet - inte i skänkeln. Det ser ut som om du tippar fram med överlivet och då blir hela du som en pendel, d v s skänkeln åker bak. Kan ha fel, men det ser ut så på bilderna. Har själv haft samma problem och när jag blev stadig i överlivet försvann det. :-)

Svar: Det sitter i bäckenet! När jag öppnar upp bäckenet kommer överlivet bak och skänkeln fram :)
Matilda Holmström

#3 - - Anette:

Ja, det är intressant det där. Det problem man upplever är ofta bara ett symptom på något annat. :-) Tur att det finns duktiga tränare som ser sådant. Annars blir det ju lätt så att man sitter och försöker korrigera ett symptom och allt blir bara mer fel.

Svar: Ja, verkligen intressant! Viktigt att finna grunden till problemet så man kan jobba med det där :)
Matilda Holmström

#4 - - Sara:

Vad heter färgen på schabraket och lindorna? Superfin färg!

Svar: Röd? Ingen aning faktiskt, haha! Men snyggt är det!
Matilda Holmström

#5 - - Ellen:

Skitsnygg färg! Stilren men ändå något extra :)

#6 - - Elin:

Älskar att du inte hakat på treden med höga paddar!!!=)

Jättefina bilder på er!!