Grovtarmsinflammation

Läget förvärrades för Jakob under eftermiddagen. Han fick diarré och veterinären valde att ta ett blodprov som visade på grovtarmsinflammation. Jakob har förflyttats till isolering och får dropp och behandling för detta.


Jag är helt knäckt och önskar att jag inte hade lämnat honom där. Men det hade förmodligen inte ändrat på speciellt mycket, för inflammationen kommer allra troligast från antibiotikan de har satt in inför operationen. Däremot hade troligen koliken kunnat förhindrats. Jag får panik här hemma för jag får inte vara med honom och jag känner mig så hjälplös. Vill sitta med honom i boxen och ta hand om honom. 

Detta är ju såklart en rätt allvarlig situation men jag tycker ändå att veterinären verkade positiv. Det är hittat i ett tidigt skede, och jag vet ju att Jakob är en stark kille. Det kommer dock bli många dagar på Ultuna.. Men han ska bli frisk så han är i rätta händerna. Saknar honom bara så himla mycket... ♡

#1 - - Anonym:

Visst har han varit risig i magen förut? Se till att de gör en ordentlig utredning nu när ni ändå håller på. Går det för långt kan det sluta illa. Hoppas han repar sig snabbt!!

Svar: Ja, men det har alltid varit när han fått hösilage av sämre kvalitet. Så fort han får hö har han varit stabil inom någon dag.. Tack!
Matilda Holmström

#2 - - Anette:

Grovtarmsinflammation är ganska vanligt på hästar. Vår har haft det och repade sig snabbt och bra från det. Tror inte att du behöver vara speciellt orolig (även om jag har full förståelse för att du är det). Lycka till!

#3 - - JenniferDressage.se:

Usch så hemskt! Håller tummarna och skickar kramar till dig <3

#4 - - LenaB:

Håller alla tummar för att allt går bra!

Till top