Irritationsmoment

Jag provade en ny hovslagare, och inom loppet av 8 dagar hade jag två tappskor. Eller ja, förra fredagen stod jag med en halvt böjd sko som ändå funkade att rida på. Och igår var den andra framskon avtrampad helt. Jakob har jättebra hovar och hade aldrig problem med detta då vi bodde i Uppsala och han skoddes av Mike. Men nu kommer det hela tiden känns det som... Jag fick hjälp av en jätteduktig tjej som slog på förra skon i lördags, och idag kommer hon ut och hjälper mig med denna skon också - guld värt!


Det kommer såklart bli byte av hovslagare för denna var inte alls bra. Vill inte gå ut med några namn, men förutom att skoningen var dålig så bemöttes jag illa också så det var tråkigt, och inget man får nya kunder av. Jag har dessutom valt att kolla upp möjligheterna för tappskokompetens så jag slipper paniken som uppstår vid tappskor. Dags att ta tag i detta själv också!


#1 - - Astrid:

Fick tappskokompetens genom skolan jag gick på. Var superlätt och vi tog inte lång tid att lära sig!

Svar: Önskar nästan att jag gått kvar hästlinjen bara för att ha den där nedrans tappskokompetensen redan ;)
Matilda Holmström

#2 - - Frida:

Har också tappskokompetens men eftersom jag aldrig behöver slå på några skor så är jag inte så duktig på det längre. Men det är inte supersvårt i alla fall om skon ramlat av utan att hoven blivit allt för trasig, då ska man nog låta hovis göra det så att det blir bra. Men är hoven hel och fin så är det inte svårt alls egentligen. Du skulle kanske kunna kolla med närmsta naturbruksgymnasium och se vem som lär deras elever? Hen kanske kan tänka sig att lära dig med? Eller din egna hovslagare?

#3 - - satilaryttaren.se:

Det där med hovslagare är så svårt! Min förra valde att flytta hem till Dalarna (grattis alla där uppe, ni fick en fantastiskt hovslagare!) förra sommaren. Jag hittade en ny hovslagare, personen är trevlig och ganska duktig men jag tycker inte om att behöva jaga hovslagaren när det är dags för skoning bla... Gaah!

Till top