Operation imorgon

Jakobs lilla knöl visade sig vara allvarligare än vad vi trott.. Vi började med hältkontroll och undersökning, där han var helt ohalt och inte visade någon reaktion alls. Sedan på ultraljudet kunde de se att vävnaden runtomkring var inflammerad och dessutom fanns det något främmande som inte ska vara där. Syntes som ett vitt streck under griffelbenet. Dessutom såg man två fistelgångar.


Veterinären rekommenderade att vi skulle operera det då det ju tydligt är något där inne som stör, och risken finns att det blossar upp ordentligt i framtiden. Då det sitter på ett så tokigt ställe med senor och skelett väldigt tätt inpå kommer Jakob behöva sövas och då opereras liggande. Jag är inte så orolig över operationen eller skadan i sig, men narkosen... Det är ju ändå ett riskmoment att söva en häst, speciellt en så stor häst. Men nu är han ju frisk och pigg i övrigt så veterinären sade ändå att det var små risker men att man ska veta om att de finns.

Så imorgon bitti opereras Jakob förutsatt att det inte kommer in några akutfall, men imorgon blir det i alla fall. Jag är riktigt nervös, medan han mest verkade tycka att det var spännande med all uppmärksamhet som han fick.


#1 - - Kamelmor:

Stort lycka till imorgon!
Och som du skrev, han är ung och frisk, det kommer att gå bra!

#2 - - Emily:

Skönt att du åkte in och kollade upp honom och att du kunde få tid för op så fort :) Tummar för att allt ska gå bra :)

#3 - - Emma:

Håller tummarna för att det går som det ska! Skönt att ni hittade det i tid :)

Till top