Wanda, Wanda, Wanda..

Idag körde vi Wanda till Myrsjö där hon ska få bli avelssto på heltid, och framförallt få en värdig pension med ett äkta hästliv. Vi hade sådan tur att veterinären var på plats och kunde kolla hur Wanda låg till i brunstcykeln redan nu, och det visade sig att hon hade släppt ägget så idag var det inte dags för seminering. Vi bestämde oss dock för att hon ska sprutas igång på Fredag, och på Måndag blir det seminering så som jag förstod det! Jag fick in en kommentar som jag tänkte passa på att besvara i detta inlägg!
 
"Kan du inte berätta lite om tankarna med wanda? :)
Kommer hon fortsätta vara din?
Kommer alla framtida föl vara dina? Om inte hur många?

Lite allmänt är så himla nyfiken haha :) Så skulle vara kul om du kunde skriva ett längre inlägg om planen och framtiden liksom med Wanda :)"
 
Wanda har alltså flyttat till Myrsjö, men det blev inte enligt den ursprungliga planen. Wanda kommer aldrig säljas, hon kommer alltså vara min tills hon inte längre finns med oss. Då det har blivit lite hattigt med stall hit och dit för att hitta det bästa alternativet för henne och mig, så kom vi till slut fram till att detta liv är det allra bästa och mest värdiga för henne.Förut pratade vi också om att låna ut henne till Anita, men det ville jag inte till slut, då jag vill ha fölet själv :)
 
Jag är otroligt tacksam över att Vårfru kunde ta emot henne med så kort varsel, men att hålla henne dräktig där skulle aldrig fungera. Vårfru har ju alltid varit hemma för Wanda, och hon är för inne i deras rutiner. Hon vet exakt när hon "ska" komma in, och får hon inte det blir hon för stressad. Detta liv fungerade när hon tränades och tävlades, då fick hon utlopp för sin energi i själva träningen. Men att hon ska stå inne från 17.00 till 08.00 dagen därpå är inte schysst mot henne. Varken för hennes kropp eller knopp. Annars så tränar och rider man ju sin häst där på kvällen, så antalet timmar på box minskas ju ned drastiskt där.
 
Sedan har vi ju faran med smittor som blir i ett stall med ruljans på hästarna, och hästar som åker runt och tävlar och tränar. På Myrsjö är det ju också en del hästar som kommer och går, men det är inga tävlingshästar så det är inte samma smittorisk. Sedan har vi ju också möjligheten att erbjuda henne en flock med andra tanter på en lösdrift - det mest optimala sättet att hålla häst på enligt mig. Visst kommer det ta ett tag för Wanda att vänja sig, men i slutändan kommer det vara detta hon mår allra bäst av!
 
Nu till fölen :) Första fölet kommer vara mitt egna, denhar jag planerat att behålla som min framtida tävlingshäst. Men övriga föl kommer bli till salu! Jag kan eventuellt också vara intresserad av att låna ut hennes mage till någon, förutsatt att denne betalar alla hennes kostnader för den tiden. Men det är ändå en bit framåt. Första ska vi försöka få henne dräktig med Zafferano!
 
Om ni har några fler frågor är det bara att kommentera här så svarar jag i ett inlägg! :)
 
 
 
#1 - - S:

Spännande planer! :D

#2 - - Anonym:

Vad var det för skada hon hade och hur fick hon den? :) antar att det inte är ärftligt eftersom du ska avla :)

Svar: En krosskada i hovleden från yttre trauma. Så det är inget medfött och hon är helt clean på röntgen utöver detta. Men veterinär Karin Holm sade faktiskt att även om det var något medfött så måste vi avla på henne för att hon är så fantastisk :) känns ändå skönt att vi inte behövde fundera på den saken mer.
Matilda Holmström

#3 - - JenniferDressage.se:

Ska hon stå på Myrsjö hela dräktigheten? Hon ser välmående ut iaf, hoppas på att du får en riktigt fin liten fölunge nästa år :)

Svar: Hon får stå där permanent faktiskt! :) det hoppas jag med..
Matilda Holmström

Till top