Dålig känsla

Godmorgon! Idag ska jag in till Ultuna med Jakob. Vi ska vet-checka honom samt sko honom. Det var i alla fall planen när jag bokade tiden för två veckor sedan... Under dessa veckor har det hänt lite grejer. Jakob har äntligen fått en hagkompis och de båda är så glada. Allt har gått lugnt till, de leker en del bara. Efter ihopsläppet hade Jakobs ben/knöl svullnat upp, igen.. Jag har låtit honom ta det lugnt, vilket var rätt passande då jag åkte på ett vidrigt ryggskott. Som vanligt har han varit ohalt och inte brytt sig om när jag klämmer och petar på det.


Igår när jag tog in honom från hagen upptäckte jag att knölen hade spruckit. Den var mindre och det var massor torkat var och blod runtom det lilla såret. Alltså har två operationer varav en med hästen sövd inte hjälp och vi är tillbaka på ruta ett igen. Ringde såklart Ultuna och de började direkt diskutera om jag inte skulle träffa kirurgen istället och bestämma tid för nu operation. Då sade jag ifrån. Jag vill inte utsätta honom för det och en lång vila igen. Det var en hemsk tid för honom och han är redan stressad i stallet som det är. Blir inte bättre av ytterligare veckor på box. För att inte tala om risken med att säga honom. Har de inte lyckats få rent på två gånger känns det ändå inte som att de kommer lyckas denna gång.

Vi får såklart se vad som händer idag. I ridningen känns ju höger bak som det svagare bakbenet, och det är där knölen sitter. Det KAN ju ha ett samband, eller så är det bara så ändå. Svårt att säga. Det enda jag kan säga är att jag inte kommer låta de operera honom igen. Vill de det får jag vända mig till en annan klinik för en second opinion också. Det känns bara dåligt att göra en stor grej av något som han inte har ont av. I värsta fall får de väl 
 döma ut honom, vilket jag inte tror på. Men är det så illa får de liksom "bevisa det". 

Aja, jag bara svamlar på känner jag. Ville bara ventilera lite med er innan jag åker iväg med honom. Håll tummarna för att det går bra idag!


På bilderna ser ni knölen innan och efter den spruckit. Samt Jakob efter ett joggingpass och Jakob med sin kompis Fancy i hagen ♡

#1 - - Anette:

Ta honom till Mälarkliniken. :-)

#2 - - Anette T:

Men vad dryft, vad konstigt att det bara spricker hela tiden. Hoppas ni hittar "felet"...han har inte ngt "benkross" där och kroppen "försöker stöta ut det" eller ngt?

#3 - - Sandra:

Dylan på Mälarkliniken är helt fantastisk!

#4 - - Anette:

Sandra, jag håller med! HELT fantastisk är han!

Till top