Inte mycket klokare

Veterinärbesöket gav i princip ingenting. Istället för att göra hälskollen vi var in för snöade de såklart in sig på knölen, igen. Jag förstår det, den är udda och varför kommer den tillbaka?! Fick springa upp med Jakob och han fick "elektroder" på sig för att mäta hans rörelser. Han filmades med höghastighetskamera både i löpargång och under longering. 


Här till dilemmat; datorn upptäckte en rörelsestörning på bakbenet med knölen. Möjligtvis syns det liiiite på volt i höger varv. Inget vi kan se på rakt spår eller vänster varv, men datan var tydlig. Det tråkiga är att han ser likadan ut som han har gjort sedan i våras då vi började med den här skiten igen. Han känns jättefin  att rida, absolut inte halt eller ojämn. Lite jobbigare med sitt höger bak men inte onaturligt. De flesta hästar har ju en skänkelvikning som kanske känns lite svårare, en ställning som inte är lika ärlig. Och vi snackar verkligen smågrejer här, med datan visade som sagt en oregelbundenhet som vi såklart inte kan ignorera.

Det gör mig ledsen, för detta visar ju att han troligtvis har känt av knölen under hela tiden fastän han har fått klartecken från veterinärer att han inte har ont, att det bara är att träna vidare. Visst är det minimalt, men det finns där. I tisdags kunde veterinärerna inte utreda vidare då han ju hade ett litet sår där den spruckit upp. Han kan nämligen har reagerat bara på det lilla såret också. 

Vi fick direktiven att jogga honom under två veckors tid, men inte träna "stenhårt". Sedan ska vi in på hältutredning och nytt ultraljud. Fick tid den 30/11 och jag valde att boka hos Karin Holm nu, som hjälpte oss med Wanda och som nog är den vassaste veterinären på kliniken. Dags att dra in det tunga artilleriet nu, så vi kan få rätsida på det här, en gång för alla. 

Joggade Jakob igår och han var svinhet och superglad, så han verkar inte ha nämnvärt ont utan känns fräsch och fin. Veterinärerna lät hoppfulla också så jag känner mig ändå lugnare. Och eftersom Jakob är så himla glad känns det som att vi fixar detta! På tisdag provar vi ut en ny sadel, en Schleese, och det tror jag blir bra för honom så han kommer tillåtas jobba helt korrekt genom sin kropp. 


#1 - - Katarina:

Har också hört att Karin är bäst. Håller verkligen tummarna för att det inte är något krångligt..

#2 - - Ebba Carlström:

Jobbigt att inte få svar på direkt och felaktiga svar från veterinär. Jag håller mina tummar för er :)

Svar: Läs senare inlägg :)
Matilda Holmström

Till top