Ett evigt flängande

En skadad eller sjuk häst är aldrig någonsin bra, men det känns lite jobbigare såhär mitt i tentaperiod med två tunga hemtentor att skriva. Som tur är vägs det upp av att det alltid är skönt att träffa Wanda, ren glädje från oss båda! Det känns nästan som att jag lever i min bil just nu, är jag inte på väg till Wanda så är det till Jakob istället. Jag skulle göra mycket för eget stall och hästarna på samma ställe ;) 


Wandas mugg har i alla fall svarat fint på behandlingen och det har börjat gå ned nu! Och Wanda svarade fint på att bli badad, för nu efter några dagar med rykt ser hon ut som den drottning hon är ♡ Frågan är hur vi gör sen... Men först ska muggen läka helt, sen tar vi de andra problemen som rör hage/lösdrift/stall. Jag kan ändå lägga ut en travare hos er. Wanda kommer inte kunna gå ut på lösdriften på Myrsjö igen, hennes bakben ska inte utsättas för den leran, det blir en onödig risk. Diskuterade med Anita och det kan ju faktiskt vara så att det är något i marken på myrsjö som hon faktiskt reagerar på, och leran kommer vi tyvärr inte ifrån. Så om det är någon av er som kanske vet någon seriös uppfödare som kan ha plats för ett till sto hos sig får ni gärna hojta till! 

Jakob då? Han jobbar på med uteritter och hoppning, följt av dressyr och tömkörning med mig. Han är superpigg efter sin klippning, men känns ändå superfin i arbetet! I förrgår jobbade vi med skänkelvikningar och förvänd galopp. Idag tömkörde jag honom, och då tränade vi istället på små steg i trav och galopp i en lång och låg form, samt ryggningar! Imorgon tränar vi för Åsa igen :)


#1 - - Mandastillnert:

Åh sånt där är så svårt, har mest koll på travstuterier runt Stockholm, finns några riktiga guldkorn men hoppas ni hittar något som passar er båda :)

#2 - - A:

Oj men vad jobbigt! Ni har ju redan flyttat ganska mycket :(

Svar: Wanda har stått på stationen sedan 1 Maj. :) Är van vid att resa och tar sådant med ro. Skulle det inte gå att lösa med hage för henne där hon har kompis osv så är det bättre med flytt för henne igen. Nu står hon i sjukhage och box.
Matilda Holmström

#3 - - Emma:

Hej Matilda! Har blivit så inspirerad av dig och Jakob att jag har kommit överens med min tränare att hyra hennes PSG-frieser i vinter som läromästare. Hon berättade idag att han trasar sönder lindor på löpande band men att det har varit krångligt att hitta benskydd som passar honom då han har stora leder. Tänkte fråga dig vad du har till Jakob som passar frieserben. :)

Svar: Hej! Wow, vilken fantastisk grej för dig! Jag tycker att Eskadrons stryckkappor fungerar bra. Senskydd fram går bra. Annars lindar jag benen. Det är svårast att hitta skydd som passar bak på Jakob. De glider gärna ned eller snurrar ;) Lycka till!
Matilda Holmström

#4 - - Carina:

Hej! Viby och Berga gård i Eskilstuna Camilla och Magnus Eriksson där kan du ställa Wanda. Superfint ställe, dom tar emot fölston och har många egna. Jättefina lösdrifter, jag har haft min unghäst där på bete. Rekommenderas!

Svar: Har du några kontaktuppgifter?
Matilda Holmström

#5 - - Evelina:

Har du kollat med Sara och Magnus på Ekeby stuteri utanför Sala? :)

Svar: Vi ska faktiskt åka dit idag :)
Matilda Holmström

Till top