Groomingtips!

Jag tror att jag har testat de flesta pälsglansen på marknaden, samt en stor del av schampo/balsam-utbudet. Det här med att skaffa frieser har visat sig vara en dyr grej när det kommer till extrakostnader. Men då tänkte jag att jag kunde bespara er besväret och helt enkelt berätta om vad som är bäst och faktiskt sämst på marknaden!
 
Bästa pälsglansen är TIB-horse. Spraya igenom svans (och i mitt fall man), och du behöver inte fundera på att det ska tova sig på minst en vecka. Den håller alltså länge, och är dessutom så bra att den fortfarande håller taglet utan trassel i regn! Dessutom är den varken dyr eller svår att få tag på. Jag köper på Hööks för 179:-, en flaska räcker länge.
 
 
 
Även Cowboy Magics "serum" är bra, men både dyrare och inte lika drygt som ovanstående. Jag använder aldrig pälsglans eller liknande på hästen, utan det är bara i man, svans och pannlugg! 
 
Det bästa schampot på marknaden är lätt Gallops! Har använt deras färgförstärkande schampo sedan jag hade Astiz, de skapar en fin lyster i pälsen. Deras fläckborttagande schampo är överlägset på vita tecken! Har även använt mig av deras schampo för "itchy skin" på Jakobs ben med fint resultat. Dessutom räcker scampot väldigt länge, luktar gott och ger en otrolig glans i hästens päls. Det + rykt är det bästa!! Även detta har ett humant pris på runt 120:- per flaska och går att köpa på de flesta hästsportaffärer.
 
 
 
Jag använder även balsa i topparna av manen och svansen för att få det extra lätt att reda ut det. Och för detta duger det gott och väl med Ica Basic för människor ;)
 
Jag har även provat de flesta hästprodukter från K9, och måste säga att jag är besviken. Alla lovordar dem så mycket, men de håller tyvärr inte måttet. Scampo och balsam är okej, men det är väldigt odrygt och liksom ingenting speciellt. Deras pälsglans är dock riktigt katastrofalt dåligt! Upplevde det som att det lade sig som en hinna på hästens tagel och bara klumpade ihop det mer. Riktigt besviken :/ Så ska ni prova något, testa då produkterna jag har tipsat om. Jag har inget samarbete med någon ovan, utan delar bara med mig av mina åsikter kring groomingprodukter :)
 
 
#1 - - Frida:

Håller med om att K9, inget av det jag testat har jag tyckt varit bra. Gillar TIBs som du tipsade om, det luktar dessutom gott. Köpte pälsglans från NAF senast och den var utan tvekan den bästa jag haft. Svansen blev så fin, lättkammad och glänste. Tyvärr luktar den lavendel vilket jag inte gillar men lukten försvinner ju rätt snabbt men glansen är kvar i flera dagar.

#2 - - Elin:

När dubskriver flöckborttagning vilken menar du då? Har galopp nån spray? Jagar för fullt nått bra att ha på fläckar på en vit häst!!😏

Svar: Det är ett schampo, om jag inte missminner mig är det den med rosa texten!
Matilda Holmström

Till top