Snabb hjälp!

Okej, behöver lite snabba råd från er. Upplevde ett kraftigt blodtrycksfall igår när jag red (i galopp, tacksam över snäll häst som stannar när jag säger ptro). Det tog cirka 15 minuter innan jag kunde rida klart och jag var hela tiden väldigt ostadig och svajig. Idag har jag lock för öronen och det susar liksom i dem. Vad är det för fel på mig? Haha, agera min läkare nu!


Kan jag träna för Åsa idag vid tre är ju den viktigaste frågan här ;)

#1 - - Tanja:

Har du ätit, druckit och sovit ordentligt? Brukar alltid vara bra att checka basics.

Svar: Ja, ja och ja :)
Matilda Holmström

#2 - - Jossan:

Kan det vara någon slags förkylning på G som satt sig på balanssinnet kanske? :)

Svar: Möjligt!
Matilda Holmström

#3 - - Frida:

Har du ont i öronen? Lock och susning låter lite som öroninflammation men det brukar göra ont också. Om du fick blodtrycksfall så antar jag att du kände dig yr också? Yrsel har ofta med öronen att göra, googla kristallyrsel eller lägesyrsel. Yrsel är sällan farligt i sig men det är kanske inte så lämpligt när man sitter till häst.

Svar: Har inte ont. Men nu har jag fått kraftig tinnitus också... Ja, jag blev väldigt yr och att sitta i galopp på en häst då var lite sådär. :o
Matilda Holmström

#4 - - Frida:

Det kan man få av öroninflammation också. Har du haft det som barn? Man brukar känna igen känslan, den är väldigt speciell. Du kan nog avvakta lite men om öronen blir värre eller inte blir bättre inom ngn dag så är det nog läge att be vårdcentralen kolla på öronen. De kan också ge övningar och hjälp för yrseln om det skulle visa sig vara kristallyrsel,

Svar: Hade det mycket som barn faktiskt! Ska absolut kontakta VC om det inte ger med sig över helgen. Tack för att du tog dig tiden att kommentera!
Matilda Holmström

Till top