Träning för Åsa Nordström

Jag skulle egentligen träna för Ubbe idag, men han var tyvärr tvungen att ställa in. Tyr i oturen så kunde jag få en tid för hans fru Åsa igår istället, och vilken fantastisk träning det blev! Det är så skönt att ha hittat rätt bland alla tränare, och få börja jobba med Jakob utefter hans förutsättningar och med respekt för hans integritet och känslighet. 


Tänkte stolpa upp det vi fick jobba med här!

- Mindre steg. Har fått rida på så mycket framåt på honom och nu är det dags att ta det till nästa nivå och låta energin komma uppåt istället för framåt.

- Bromsa med låren. Eftersom han är så otroligt känslig i munnen så vill jag komma ifrån att bromsen går via bettet. Normalt sätt så sätter man sig ju då tyngre/tillbaka, men för att inte trycka ned hans bröstrygg provade vi istället att använda låren och han svarade helt fantastiskt fint på det!

- Skåla ur insidan. Han fick bli lång på utsidan och skåla ur insidan ordentligt i en lång och låg form. Ur det fick jag sedan höja handen och på så sätt höja formen. Ska tänka mig att han rundar och kortar underhalsen, och på så sätt länga överlinjen. 

Denna känsliga och lyhörda ridning kändes väldigt fin. Eftersom jag har tävlat lite på honom nu har jag fastnat lite i en ridning där jag låter farten dölja lite småproblem, nu plockade vi istället isär bitarna och jobbade bort problemen. Helt plötsligt var han inte längre starkare åt höger, och han kunde hitta dragläget även i en blygare fart. Så otroligt nyttigt!

Åsa tyckte dessutom att Jakob var SÅ FIN! Hon poängterade att han inte bara rörde sig bra "för att vara frieser", utan att han är en riktigt riktigt bra häst. Elastisk, taktmässig, känslig och arbetsvillig! Att det var synd att han inte blev godkänd som hingst för frieservärlden hade behövt en bra ridhäst bland alla showhingstar. Värmde såklart extra mycket i mattehjärtat! Dessutom dock jag nästan lite skäll för att jag startade honom i lätt klass. "Du har meriter från PSG och sitter på en fantastisk häst, stanna hemma och utbilda honom och gå ut i PSG istället", jag får väl stanna hemma hela vintern och träna, så kanske vi går ut i MSV i alla fall, haha! Är så stolt och glad, älskar detta!

Löste sadelproblemet genom att rida i min Butet också. Den låg minsann stilla hela passet.. 


#1 - - Katar:

Har tappat bort min telefon och blivit attackerad av ett föl så pallar nog inte rida imorgon... :(

Svar: Meddelande mottaget ♡
Matilda Holmström

#2 - - Katarina:

Vad fan, nu funkade det inte heller.. jaja, hoppas du fattade att det var jag :P

#3 - - Ellen - tävlingsryttare:

Åh va roligt!

#4 - - Evelina:

Hahahaha ääälskar Åsa och hennes ärlighet!

Till top