Ut på tur

Sen senaste riden har lastbilen inneburit Ultuna, svettas på träning och iväg på tävling. Nog för att Jakob har vuxit upp till en positiv och glad liten häst som framförallt tycker tävlingsbiten är kul, så kände jag att det var dags att åka iväg på något som är roligt "på riktigt". Därför packade vi in häst, utrustning och medryttare Linn och åkte iväg hem till mina föräldrar och ridvägarna jag härjade runt på som galen ponnyryttare! 


Jakob skötte sig helt fantastiskt, han är så lätt att ha med sig. Lydig och snäll när man gör i ordning honom, och jättesnäll under rundturen trots nytt ställe, blåst och massor galopp! Grusvägen hade fått ny sand och var harvad, perfekt för galoppträning i uppförsbackar. Det blev även trav på banvallen och lyfta ordentligt på benen i skogen. Helt underbar tur, och Jakob tittade inte på något alls. Helt säker och trygg ute! Nästan så jag blev sugen på att rida ;) Jag gick istället och fick En ordentlig promenad - så skönt!


#1 - - Lillemmish - mode - inspo - mamma:

fina bilder =)

ha en bra dag
kramis

#2 - - Frida:

Ser härligt ut. Rider du ut själv ngn gång eller överlåter du det till medryttaren? Om inte, är planen att du ska kunna rida ut i framtiden?
Jag har också varit rätt så försiktig med uteritter och betalade min tränare för att göra det de första gångerna. Dock var min så snäll att jag red ut själv efter 2 gånger Då hade hon aldrig ridits ut innan då hon bara var riden några månader när jag köpte henne.
Har haft så många hästar som varit riktigt svåra att rida ut på så hade blivit lite feg och ville inte överföra det på min nya häst, dessutom har jag lite bilskräck, eller snarare för de som sitter bakom ratten och inte fattar hur hästar funkar.
Men nu är jag så glad att jag tog tag i det och red ut själv, har verkligen saknat att kunna rida ut och verkligen njuta av det och pållen är fantastiskt snäll att rida ut på.
Hur som helst tycker jag du är mkt klok som ser till att Jakob får komma ut i skogen oavsett vem som sitter på, det är så nyttigt, stärkande och uppskattat av hästarna :)

Svar: Tack för din kommentar, och vad kul att du har kommit igång bra med uteritterna! Jag rider ut själv när andan faller på, senast idag faktiskt. Jakob är jättesnäll och trygg ute, men jag vill inte att det ska bli något måste för mig och eftersom jag ändå är i behov av medryttare är det lika bra att huvudansvaret där lämnas över på henne! Jakob (Eller ngn annan häst) ska aldrig begränsas av mina begränsningar, så jag ser till att lösa det hela på bästa sätt ändå :)
Matilda Holmström

#3 - - Frida:

Så klokt tänkt, håller helt med dig. Jag vill inte hoppa min häst men anser att det ingår i grundutbildningen så just nu letar jag efter ngn duktig som kan göra det åt mig. Kanske om hon visar sig vara lika snäll att hoppa som att rida ut på att jag hoppar lite själv så småningom.
Jag vill ha en frisk och glad häst och då ingår det varierat arbete. Nu har jag börjat om med en lite yngre häst och har ju verkligen chansen att stärka henne med t ex uteritter på olika underlag, klättra, konditionsträna osv.
Låter också min tränare rida med jämna mellanrum för att hon ska få stärka sig utan mig, som kämpar med vikten, på ryggen också.

Till top