Nya skor

Idag har jag kört Jakob till Ultuna för ny skoning, han hade gått sju veckor sedan förra skoningen så det var verkligen dags. Han hade vuxit en hel del, men jag tycker ändå att han har hållit sig väldigt fin denna skoperiod. Ena framhoven har en tendens att dra iväg lite, så han skos lite annorlunda i fram beroende på detta och hans trakter som är något ojämna. Det käns väldigt tryggt att sko på Ultuna. Visst är det skitdyrt (rent ut sagt), och omständigt att ta sig dit, men hovslagarna är ruskigt kompetenta och Jakob känns så mycket bättre efter vi började sko där. Men visst, jag erkänner att det svider med en hovslagarräkning på över 2000:-, och sedan behöva klicka hem kurslitteratur för nästan 2500:-...
 
 

Sadelfix igen

Började få problem med sadeln trots koll av den förra veckan. Efter Ubbeträningen började den åka bak MYCKET, vi pratar alltså om en decimeter här. Men den låg ju klockrent, så.vi förstod ingenting.. Jimmy kom ut igen och jag visade Jakob riden. Efter 10 minuter i alla fönster hade sadeln åkt bak. Dessutom glappade den dessutom i bak, något som jag inte sett (inga speglar i ridhuset) eller märkt av. 


Jimmy förklarade då att Jakob har vuxit till sig och då lärt sig komma upp med manken. När manken kommer uppåt i arbetet blir han smalare där, samtidigt som han blir bredare längre ned. Sadeln blir alltså för vid i bommen oxh tippar framåt, glappar bak och trycka bakåt av hans stora rörelser. Fick då prova att rida med ilägg som simulerade en mindre bom och då låg sadeln mer still. Därför tog Jimmy med sig sadeln och minskade bommen på den något.

Här blev jag orolig, tänk om det skulle bli för trångt och klämma istället. Så igår när Jimmy kom tillbaka med sadeln och jag provred frågade jag om detta. Då visade han att bomspetsen på Erreplusen är väldigt kort, och det som jag trodde skulle klämma på Jakob längre ned är ju faktiskt mjukt och helt böjbart material. Dessutom låg sadeln ni helt still under ridningen och han visade vart bogbladet är, hur det rör sig under sadeln och så vidare. Dessutom lättade nu sadeln ingenting i bak, samt att jag fick bättre balans i sadeln då jag inte tippades framåt! 

Nu är ju Jakob i ständig förändring gällande träningen och då även kroppsligt. Så att vi kan behöva ändra något igen om några månader skulle inte förvåna mig, men det känns tryggt att ha Jimmy som backar upp mig i detta :)


Jakob söker ny medryttare

Då min nuvarande duktiga medryttare ska flytta i årsskiftet börjar jag redan nu söka efter en ny passande medryttare till min underbara valack. Jakob är en sexårig frieservalack, 173 cm hög (men upplevs inte så stor att rida). Han är världens härligaste häst, rolig, snäll, vänlig och kärleksfull. Han älskar att bli ompysslad och är en riktig gentleman samtidigt som han alltid får en att skratta. Han är utbildad LA mot MSV C, tävlad fåtal gånger och nu senast vann han LB:2 på 69%. Även hoppat Pay & Jump!

Jag söker dig som vill rida ut och träna lättare hoppning 1-2 dagar i veckan. Du är ansvarsfull men tycker samtidigt om att busa till det med hästen. Då jag är (en 24-årig) dressyrtant tycker jag att Jakob förtjänar en lekryttare i sitt liv.

Du får möjlighet att hoppträna på lättare nivå (Jakob hoppar gärna men är inte världens talang), fungerar det bra kör jag er gärna på Pay & Jump också! Du får också möjligheten att rida ut på en av världens snällaste och vackraste hästar. Han är trygg ute, och man känner sig kunglig när man sitter på hans rygg :) Dessutom hjälper jag dig med en dressyrträning i månaden för att se så att allt går åt rätt håll med er utveckling.

I gengäld vill jag inte ha betalt i pengar, men du som medryttare får då hjälpa mig med 2-4 stallpass i månaden. Då handlar det om att ta in eller ut gårdens hästar. Detta är förutsättningen för att samarbetet ska fungera (samt att ni klickar som ekipage såklart!).

Jakob står på en anläggning 2 km från Enköpings C. Det går buss som stannar precis utanför stallet. Anläggningen har isolerat ridhus, ridbana, anlagd ridväg (samt flera ridvägar i området). Hopptränare finns på gården.

Kontrakt kommer att skrivas för allas säkerhet. Jag vill inte ha några mejlvänner. Och jag ser helst att du är intresserad av att provrida Jakob, inte bara provrida för att du är nyfiken på att rida frieser (detta har dessvärre hänt).

Önskar mig svar via mejl först, där du berättar mer om dig själv som ryttare och person. Du behöver inte vara världsmästare för att passa Jakob, det handlar mest om att det ska stämma mellan oss tre så att vi kan få ett så bra samarbete som möjligt. Nuvarande medryttare har ridit Jakob i snart ett år och det har gått väldigt bra!


Foton från bla. Nexafoto.se - Jessica Eriksson.


Mejla mig på myrrhamatilda@live.se eller lämna en kommentar med din mejl i så hörs vi där!

Till top