Besök hos Wanda

Igår åkte jag och Daniel ut till Myrsjö och besökte lermonstret Wanda. Hon var på riktigt bra humör och jag lyckades skrapa fram henne någorlunda under alla läger lera. Hennes mugg mår ju såklart inte så bra, det är något svullet runt såren. MEN hon har inte ont där, tvärtom så tycker hon om när jag kliar på det?! Är inte det minsta brydd när jag borstar rent runt det osv. Börjar tro att hon kan ha fått i sig alsikeklöver för det beter sig inte som vanlig mugg.. Aja, så länge hon inte har ont av det eller blir mer påverkad känns det ändå lugnt. Vi håller koll och längtar efter det fryser på ute i hagarna!#1 - - jannike:

Att det kliar brukar indikera på att det läker :)

#2 - - Jennie:

Tipsar återigen om inotyol! Fick tillbaka det på en av mina för ett par veckor sedan. Tog hem och tvättade med klorhexedinsprit, lät sitta 10 minuter innan jag torkade av och strök på salvan, gnuggade in den ordentligt runt skorporna. Den är så fet att skorporna mjukas upp och lossnar fort och dessutom stannar den kvar och skyddar karleden i nån dag iaf. Har testat många behandlingar på mugg men Inotyolen har varit oslagbar på två stycken nu, även den som brände upp mulen av alsikeklöver i somras.

Svar: Hur funkar det utan möjlighet till ordentlig rengöring innan? Finns inte spolmöjligheter på Myrsjö... Nästan så jag funderar på att köra Wanda till Jakobs stall för en dusch och lite muggfix, men känns dumt om man tänker på smittoriskerna..
Matilda Holmström

Till top