Önskningar och mål

Det finns lite saker som jag känner att jag önskar göra inom det närmsta året! Tänkte att jag skulle dela med mig lite av mina önskningar och mål :)
 
Jag önskar hitta den perfekta tränaren till mig och Jakob. Tror att det kommer passa oss utmärkt att börja träna för Ubbe, och jag hoppas att det kommer kunna bli regelbundet! Har en bild framför mig att vi faktiskt jobbar med de svårare grejerna inom ett år, nu när grunderna faktiskt börjar sitta. Och att lägga grunden är det som tar allra mest tid!
 
Jag önskar mig ett underbart, friskt föl från Wanda, och att Wanda ska vara den perfekta mamman till bebisen!
 
Jag och Jakob har som mål att komma ut på några tävlingar nu i höst. Lätta klasser för att bygga grunden öven inne på tävlingsbanan. Detta gör vi helt prestigelöst utan några resultatsmål, bara bygga erfarenhet! Som önskning och mål hoppas jag på att kunna åka till Dyltabruks meeting med honom i sommar där jag vill rida MSV C-rundan med honom. Bästa tävlingen och kul att komma ut på lite större grejer igen. Bra målsättning!
 
Inom ett år hoppas jag också kunna skicka Jakob på lite utbildning hos duktig ryttare för att sätta grunden till galoppombytena. Emilie Nyreröd är kandidaten här!
 
 
 
#1 - - K:

Men du som har sånt bra grundtänk, förstör det inte hos Ubbe....... min upplevelse av honom är att han menar att all lösgjordhet sitter i hästens hals och framdel. Har ifs bara sett när han "går" med hästar men det är långsamt och böja halsen som gäller för att få en lösgjord häst. Den ska ge efter för handen och ja visst, men resultatet du har i handen är ju jobbet du gjort med bakdelen!
Kanske att det funkar att rida för honom om man har en korrekt utbildad och stark häst där man kan dra av på tempot i samling och inte bli av med energi.

Jag är inte imponerad. Hoppas du får en bättre bild!

Svar: Det är verkligen sjuuuukt annorlunda att träna för honom! Har dock gjort det till och från sedan jag hade Astiz och alltid varit nöjd. MEN jag har å andra sidan inte upplevt det du beskriver. Idag fick jag till exempel fokusera på att flytta Jakobs bakdel för att hitta ett nytt sätt till motorn istället för att bara gasa på framåt. Inget fokus alls låg på hals eller huvud, utan det enda som vi höll på med i fram var att bogen skulle leda kroppen. Väldigt positiv upplevelse idag, och vi provar några gånger till! :) Men som sagt, detta var helt tvärtemot det du beskrev också!
Matilda Holmström

Till top