Lägesupdate och yoga

Jakob får stanna kvar en natt till på Ultuna... Veterinären ringde och sade att han var väldigt pigg och glad, och att hans förstoppning helt har försvunnit. Men med tanke på hur sjuk han blev förra året vågar de inte chansa, så han får stanna kvar en natt till så de kan bevaka honom nu när det börjar ge honom mat igen. Han har ju fått svälta senaste dygnet. De vill helt enkelt hålla lite extra koll på honom så att allt fungerar bra även när man börjar "reta" magen igen.
 
Själv har jag suttit på akuten i fyra timmar med min sambo som lyckats göra illa foten då han skejtade häromdagen. Ni kanske inte vet om det, men Daniel är en duktig skejtare och utövar den sporten regelbundet. Tyvärr är det en olycksdrabbad och farlig sport, så han är ofta lite blåslagen. Den här gången var han dock rejält skadad i foten, så vi fick åka till farbror doktorn. Inget brutet, så tur i oturen!
 
På grund av det blev det svårt att hinna med gym idag också, men jag har precis rivit av ett superbra yogapass här hemma. Jag tänkte faktiskt berätta lite mer om min 60-dagars utmaning för er! Tanken är ju att jag ska träna varje dag i 60 dagar. Men det betyder givetvis inte 60 dagars stenhård tyngdlyftning på gym. Min tanke är istället fyra dagar på gymmet där jag fokuserar på olika muskelgrupper varje pass. Utöver det läggs såklart kondition till! de övriga tre dagarna är det yoga hemma som gäller. Jag behöver verkligen bli smidigare. Stark är jag redan, även om man såklart kan bli starkare (vilket målet är). Men jag glömmer lätt bort att öva på smidigheten och mjuka upp mig. Därför vill jag lägga lite extra krut på just yogan.
 
Den utövar jag som sagt hemma. Jag börjar med 15 minuter på vårt gåband, och sedan kör jag 30 minuter yoga som jag hittar på youtube. Det knakar och krasar i mig, och det sträcker ordentligt. Men efteråt är jag både darrig i kroppen och tillfreds i huvudet, så det släpper verkligen på mycket spänningar. Ni kan söka efter "Yoga för nybörjare" på youtube så kommer det upp massor med pass att köra om ni känner er sugna. Rekommenderas verkligen till stela ryttarkroopar :)
 
 
Ser fram emot att sitta på hans rygg och jobba tillsammans med honom igen! Foto: Jessica Skoog.
Till top