Svar!

Har det kommit något föl än?
- Haha, nä Wanda kniper än. Jag lovar att ni skulle märka om det kommit ett föl. Kommer ju såklart dela med mig av bilder direkt!
 
Vill börja med att säga att du är grym! Jag undrar vad som hände med din hund (hette han Brutus?)? Har ni några andra husdjur? Vore kul med ett inlägg om dem i så fall!
- Tack snälla du! Brutus mår bra :) Han bor hos mina föräldrar där han har möjlighet att gå ut på stor inhängnad tomt, och överlag bättre promenadmöjligheter. Min katt Zenith bor också kvar där då hon börjar bli till åren, och jag inte vill ta ifrån henne sitt uteliv. Vi har två katter som har hunnit bli snart 7 månader. De bor hos mig och Daniel i vår lägenhet i Enköping. Frodo och Samwise!
 
 
Sam till vänster och Frodo till höger!
 
Sedan undrar jag hur du tänker med vikten. Vet att du har skrivit en hel del om detta men eftersom jag också vill gå ned i vikt tycker jag att ämnet är intressant. Har du provat några dieter? Vad tänker du kring detta?
- Jag har givetvis provat massor med dieter. Problemet med dieter är att man ska klara av att hålla dem. Inte bara under viktminskningsstadiet utan sedan gäller det att finna en balans i att hålla vikten och äta bra. Jag är ju i karusellen mot en överviktsoperation, då min kropp verkligen krigar för att få behålla sin övervikt. Jag behöver mer hjälp att få. Men jag började även med viktväktarna för 1.5 vecka sedan och detta känns faktiskt som något hållbart! Äta allt, men planera utefter det och lära sig vad som är bra mat och vad som kanske är mindre bra för dig. Jag har gått ned 1.6 kilo under denna period, utan att banta. Men jag tränar också väldigt hårt och har ett aktivt leverne. Om jag uppnår lyckade resultat på detta sätt kommer jag på allvar överväga att inte operera mig.
 
Vad har du för mål med Jakob? Både långsiktiga och kortsiktiga.
- Som jag skrivit tidigare så vill jag inte tävla förrän jag känner mig bekväm i min kropp igen. Så i år har jag gått från att ha väldigt många tävlingar inplanerade, till att inte ens lösa licens. Jag vill bara träna, finna balans och styrka hos oss båda. Mitt mål för i år är dock MSV B-nivå hemma. Att verkligen bli stadiga och starka på den nivån! Långsiktigt mål är St Georges. Jag tror att han skulle gå bra även i Grand Prix, men jag vet inte om jag kommer orka med att göra den tävlingsmässiga satsningen när sporten ser ut som den gör. Men att leka med de rörelserna hemma känns inte alls som en omöjlighet inom 2-3 år!
 
När ska fölet komma?
- I Torsdags förra veckan ;) Alltså 12/4... Så nu tycker jag faktiskt att den där ungen kan vara fördigbakad och få komma ut och se världen. Häromdagen såg Wandas juver ut såhär:
 
 
Förlåt Wanda, om du anser detta vara privat! Spenarna ska fyllas ut lite mer, men sen borde det vara klart!
 
Hur går det med planerna för en viktoperation?
- När man ska göra en sånhär operation är det en lång process. Först räffar du läkare på VC som skickar remiss till överviktsenheten. Där blir du kallad till gruppinformationsmöte där de berättar om de olika operationsmetoderna, biverkningar och komplikationer, samt hur ens liv blir efteråt. Därefter är det psykolog, där man pratar om eventuell ätstörning och gör en allmän kontroll på det psykiska måendet. Därefter är det dietist där man pratar om framtida kostvanor och får övningar att göra hemma. Sedan följer ett läkarbesök och slutligen ett besök hos kirurg där man antingen får ett ja eller ett nej. Jag har gjort allt fram till och med dietisten. Så det jag väntar på nu är läkaren!
 
Galopperade in våren på grusvägarna häromdagen!
 
Har ni följdfrågor så är det bara att ställa dem i en kommentar så svarar jag så gott jag kan :)
#1 - - Veronica:

Viktväktarna är verkligen super!!

#2 - - Veronica:

Viktväktarna är verkligen super!!

Svar: Ja! -2.4 kilo på två veckor här :D
Matilda Holmström

Till top