Den är här!

Igår fick vi äntligen vår sadel! Jag hade dock träningsvärken från helvetet efter ett grymt pass på gymmet som gjordes i måndags, så att rida i en nybadade med stelt läder var ingen hit för mina ömma benmuskler ;) Vi började hursomhelst med att lägga på den och pass in den i vidd och vinkel för Jakob i dagsläget. Det fina med Schleese är ju att de är totalt anpassningsbara, och inte genom att byta järn utan det är ett annat system som passar den U-formade bommen. Sedan fick vi även ny sadelgjord och stigläder från Ulrika på Equikraft - det tackar vi för! Jag hoppade upp och red väldigt lätt i skritt och trav och jag vet inte om jag applicerar min egen känsla på Jakob, men det kändes som att han gick och liksom provade sig fram, kände efter. Sedan kom en jättefrust och han skrittade bättre än vad han gjort på länge!

Åkte upp igen på eftermiddagen för att faktiskt rida ett lite mer riktigt pass på honom. Och wow!! Direkt när jag började trava hände något som jag inte ens har vetat varit frånvarande tidigare. Men han höjde liksom manken och travade på med en helt annan energi och bestämdhet i sina steg. Borta var det slingriga och det svåra i att hitta dragläget. Han har förmodligen blivit rejält trängd av tidigare sadeln och då blivit väldigt hindrad. Jag bara red runt och log för Jakob kändes så glad och nöjd och liksom stolt över sig själv. Det blev väldigt mycket "här kommer jag" över honom. I galoppfattningarna höjde han ryggen något enormt och vi fick någon brall där, men det gör inget. Är bara glad över att han känner sig fri nog att röra sig så mycket. 

För mig då?! Jag har nu de mellanstora knästöden på och det kändes bra. Jag fick lagom med stöd samtidigt som de lämnar underskänkeln fri - jag avskyr att känna mig låst i en sadel. Den placerar mig i en mer upprätt position och det är lättare för mig att sitta korrekt i denna. Dessutom fungerar nedsittningen i traven mycket bättre. Även här har jag inte sett något problem tidigare utan det är något jag har förstått nu att det har blivit fel för mig. När Erreplusen låg bra på Jakob var det inga problem att sträcka på sig, men nu under tiden den varit för liten och glidit bak har vi liksom motarbetat varandra. Dessutom tycker jag att den överlag låg stadigare på Jakob och mer nere på hans rygg. Inget glidande vid uppsittning, och framförallt inget glidande bakåt under ridningen. Så skönt!

Måste även berätta att jag busridit med bommar och även ridit ut under dagarna som varit. Så mysigt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

#1 - - Cornelia:

Finns ju få saker som slår en riktigt bra sadel, skönt att ni verkar ha hittat rätt!

#2 - - Amalie:

Så häftigt! Var är dom tillverkade? Aldrig hört talas om det märket innan 😊

Svar: Tyskland tror jag 🙈
Matilda Holmström

Till top