Lyckad träning!

I tisdags red jag för Emelie Änges igen och det gick så himla bra! Är glad över att jag börjat rida för henne igen, hon var ju min tränare med Wanda sista åren efter Hollandsresan. Verkligen jätteduktig (hör av er till mig om ni vill rida för henne i Enköping, jag fixar tid). Hon fock hoppa upp på Jakob först och hon var mycket nöjd med  hur han utvecklats sedan förra veckan. Han var mer inom ramen, kvickare för hjälperna och överlag mer befäst i rörelserna. Jag fnissade lite då och erkände att han bara gått två oss dressyr sedan förra träningen. Gissa om hon blev förvånad? ;) Men det är det som är så fint med Jakob - han är extremt lättlärd och påverkbar. Jag vill inte nöta för mycket på honom utan det handlar om att variera träningen och träna klokt så han håller sig positiv :)

När jag väl red så jobbade vi på min position i sadeln, att ha Jakob inom ramen och att kunna ändra saker utan spänning. Han kan nämligen bli lite spänd om man ändrar saker "för mycket", han gillar att veta vad som ska göras. Men det är ju viktigt att han litar på mig hela tiden. När han spänner till blir han kort i halsen och trycker upp nacken, och även om det bara sker under några korta sekunder så vill vi ha bort det. För att jobba bort det är det helt enkelt förändring som gäller. Övergångar, tempoväxlingar, byte av väg, osv osv. Blev riktigt bra!! 

Gjorde även skänkelvikningar på lång diagonal som var riktigt bra! Kollade på bakselavändningarna som vi precis börjat med. Därför gör vi dem stora men han trampar korrekt genom dem. I förvända galoppen måste jag tänka på att driva. Måste man driva på hästen mycket framåt i den förvända är hästen inte riktigt redo för det. I Jakobs fall driver jag mer upp galoppen om ni förstår vad jag menar? Jag vill ha mer luft uppåt än framåt! Detta gör han riktigt fint så det är roligt! 

Nu blir det inte träning kommande tisdag då jag ju får min sadel då och vi provar ut den. Så vi får vänta till veckan därpå. Då har vi förhoppningsvis en passande sadel som inte glider bak på Jakob. Känns som att det kommer få träningen att gå ytterligare framåt :) 

Igår tömkörde jag honom och han gjorde riktigt fina skänkelvikningar. Då han var himla lydig och fin, samt känslig och "framför skänkeln" valde jag att prova trampa honom på töm. Även detta gjorde Jakob riktigt bra! Han förstod direkt och trampade korrekt och utan stress. Han är en fröjd att arbeta med!

(null)

#1 - - Sofia:

Jag tycker det är så himla roligt att du bloggar på igen, jag har blivit så besviken alla gånger du har tvingats stänga ner den. Du är enligt mig den enda bloggaren som skriver precis som förr när bloggarna var som störst och förmedlar djup och känsla i dina texter :) jag håller alla tummar och tår för dig och Jakob i framtiden! Yo go girl! :D

Svar: Men tack snälla Sofia ❤️
Matilda Holmström

Till top