Equiterapeut

Igår fick Jakob en genomgång av vår Equiterapeut och naprapat Helene. Jag ville ha en extra koll på honom nu när vi börjar rida igång igen. Skönt att se honom på lina regelbundet också så vi kan se att allt går åt rätt håll. Igår började vi med montering och det fanns ingen hälta kvar, tvärtom så såg han riktigt fräsch ut! I höger varv trycker han lite inåt och liksom blir lite lägre med bogen. Detta är grundproblemet och något jag även känner av i ridningen! När Helene sedan behandlade honom kändes han även lite spänd i höger bog. Men det var det enda som fanns! Han är lite tunn över ryggen, men det beror på att han dels inte har jobbat på två månader och dels går med en sadel som faktiskt inte passar honom (ja, jag längtar efter den nya!!). Men absolut inte så man tänker "oj vad tunn han är", bara som en observation att han inte var lika rund som sist. 

Vi har även bestämt oss för att gå på hans knöl på bakbenet ett par gånger i veckan med laser. Vi vill ju försöka driva ut det som finns där inne. Och sist vi lasrade den så sprack faktiskt knölen upp efter någon vecka, och varet kom ut. Det blir ju lite målet, att kroppen själv ska kunna stöta bort det som stör där inne. 

Jakob är i alla fall tipp topp och vi har grönt ljus på att träna vidare! :D

(null)

#1 - - Katarina:

Åh vad roligt :) tycker det låter som en smart grej att lasra på knölen, eftersom operationen funkade inte helt och man vill ju att skiten ska ut...

Till top