Bästa platsen på jorden

(null)

(null)


Provade att rida lite idag. 25 grader varmt men inte solgass i alla fall. Jakob kändes toppenfin, mycket pigg och glad. Och det bästa av allt; han blev inte flåsig! Han får fortsätta gå lite lätta pass så ska jag försöka utvärdera och hitta samband med när han inte blir flåsig och när han blir det. Se om jag kan hitta något som skvallrar om vad som utlöser det. 

Varmt!

Ingen kan ju undgå torkan och värmen som är i Sverige just nu. På ett sätt är det ju skönt att kunna njuta av sol och bad. Men för djuren är detta hemskt.  Wanda och Wivvi går i en bra hage med mycket skugga, och det verkar ha lugnat ned sig med mygg och knott. Det är med andra ord ändå rätt behagligt för dem ute. Även Jakob har tillgång till skugga i sin hage, sen har han även två kompisar som hjälper till att vifta flugor. 

På lördag ska Wivvi börja skolan. Då kommer Jan "western-Janne" Kalma ut till oss och jobbar henne. Wivvi vill absolut inte sitta fast, och hon börjar bli lite för självständig så det skulle vara bra att åtminstone kunna ha rep om halsen på henne vid utsläpp. Som det är nu går inte det, och steg ett är då att vänja sig vid att sitta fast. Det funkar liksom inte att bara ta på en grimma, då finns det stora skaderisker. Så det ska bli väldigt intressant att se hur Janne tacklar detta. Wivvi är ju rätt misstänksam mot nya personer 🙄😅 Hon växer så det knakar! 2.5 månad gammal och drygt 125 cm i mkh nu. 

(null)

(null)

(null)


Jakob då? Är så sjukt kluven gällande honom... Han svarade ju inte på allergimedicinen och vi är tillbaka på ruta ett gällande hans flås. Jag börjar faktiskt tro att det inte är något fel på honom, utan att han faktiskt blir så. Och då kommer vi till frågan om det är etiskt riktigt att träna honom? Vad gör man?! Jag har fått direktiv att rida honom under sommaren, men det tar emot inom mig. Funderar annars på om det är värmen han främst reagerar på, om det är problem med nedkylningen eller vad det nu kan vara... 

(null)

(null)

Till top