Varmt!

Ingen kan ju undgå torkan och värmen som är i Sverige just nu. På ett sätt är det ju skönt att kunna njuta av sol och bad. Men för djuren är detta hemskt.  Wanda och Wivvi går i en bra hage med mycket skugga, och det verkar ha lugnat ned sig med mygg och knott. Det är med andra ord ändå rätt behagligt för dem ute. Även Jakob har tillgång till skugga i sin hage, sen har han även två kompisar som hjälper till att vifta flugor. 

På lördag ska Wivvi börja skolan. Då kommer Jan "western-Janne" Kalma ut till oss och jobbar henne. Wivvi vill absolut inte sitta fast, och hon börjar bli lite för självständig så det skulle vara bra att åtminstone kunna ha rep om halsen på henne vid utsläpp. Som det är nu går inte det, och steg ett är då att vänja sig vid att sitta fast. Det funkar liksom inte att bara ta på en grimma, då finns det stora skaderisker. Så det ska bli väldigt intressant att se hur Janne tacklar detta. Wivvi är ju rätt misstänksam mot nya personer 🙄😅 Hon växer så det knakar! 2.5 månad gammal och drygt 125 cm i mkh nu. 

(null)

(null)

(null)


Jakob då? Är så sjukt kluven gällande honom... Han svarade ju inte på allergimedicinen och vi är tillbaka på ruta ett gällande hans flås. Jag börjar faktiskt tro att det inte är något fel på honom, utan att han faktiskt blir så. Och då kommer vi till frågan om det är etiskt riktigt att träna honom? Vad gör man?! Jag har fått direktiv att rida honom under sommaren, men det tar emot inom mig. Funderar annars på om det är värmen han främst reagerar på, om det är problem med nedkylningen eller vad det nu kan vara... 

(null)

(null)

#1 - - Emma:

Kan inte föreställa mig hur jobbigt det måste vara att inte veta! Hoppas verkligen att det ordnar sig

#2 - - Frida:

Usoh vad jobbigt, det är det värsta när man inte vet riktigt. Håller tummarna för att det löser sig till slut!

#3 - - LenaB:

Kanske är det bara så han är? Låter ju som om ni kollat allt som går... Min är också väldigt flåsig, eller han är väldigt öht haha, frusen som få, svettas floder, flåsar och stånkar - mkt av allt;-). Just flåsandet har ju bekymrat mig men veterinären kan inte hitta ngt anmärkningsvärt, vi har dock inte gjort alla undersökningar som ni har, men hennes kommentar var att han nog bara är så, precis som vissa människor flåsar mer än andra trots god kondition. Håller tummarna för att det även i fortsättningen funkar med träning för er del.

Svar: Det är så jag börjar tänka också. Jag red i värmen idag, utan anmärkningsvärt flås. Han kändes superpigg och fin faktiskt! Så nu tänker jag att jag helt enkelt rider vidare i sommar, så ser vi vad som händer. Någon lungblödning vill jag ju såklart inte att han ska få. Men vi får träna måttligt och mest hålla honom mentalt nöjd!
Matilda Holmström

#4 - - Klara:

Hur lång tid tar återhämtningen? Min häst flåsar också men återhämtar sig snabbt. Jag tycker inte det är konstigt, klart det blir flås när man kräver att de ska ta i. Dessutom i värmen. Han är ju helklippt väl? Det är ju på gott och ont IOM att det hjälper kroppen reglera värmen också. Tex är min hund med mest päls minst påverkad av värmen (de är samma ras) då den även skyddar. Men jag vet att du hade problem innan klippningen.
Jag märkte också skillnad när min häst fick möjlighet att verkligen träna konditionen, dvs faktisk vara ute i skogen och galoppera fort och långt. Man får aldrig samma uthållighetsträning på ridbanan.

Kanske är det inget fel på honom. Vad har ni för tester kvar att göra?

Till top