Stor uppdatering!

Mitt i allt kaos med Jakob så har vi ju som sagt flyttat honom ut till Wanda och Wivvi. Till Wivvis glädje och Wandas förtret. Wanda gillar INTE killar, och speciellt inte Jakob, och absolut inte när hon är dräktig ;) Men det får hon leva med! Vi har hunnit fotografera Wivvi vid ett tillfälle, samt filmat henne - hon är otroligt fin!!! Jag är helt tagen av henne! Bara se på detta:
 
 
 
 
Jakob är nu helt symptomfri. Han käkar antihistaminer och blir förmodligen hjälpt av dessa, samt det stora regnoväder som drog över oss (välbehövligt!!). Han tränar kortare pass, dels för att vänja sig vid det nya underlaget, och dels för att han ju faktiskt har vilat en längre period. Han känns fin. Men jag ser nu på dessa bilder att det stora knästödet kanske inte blev så bra för mina långa överskänklar. Det känns bra när jag rider, men jag trycks helt klart tillbaka med benet. Detta är dock något jag kan ändra när jag vill!
 
 
 
Mitt i alla dessa bilder så kan jag ju passa på att säga att min höst, och mina framtida två år har stuvats om rejält. Jag blev nämligen antagen till utbildningen till medicinsk sekreterare i Uppsala! Så det kommer innebära en hel del pendlande för mig, därför kollar jag lite smått efter stallplats åt Jakob utefter rutten Enköping - Uppsala till hösten. Nu i sommar ska han bara vara på sommarkollo och rehabiliteras. Men förhoppningen är ju att han faktiskt blir fullt återställd och okej att jobba vidare med. Jag vill helst slippa 20 mil i bil om dagen, så hojta till om ni vet något bra! :)
 

Omtumlande dagar

Nu känner jag mig redo att skriva om allt. Det har varit några väldigt omtumlande dagar måste jag säga! Jakob åkte som sagt in till Ultuna förra veckan för att utreda sin flåsighet. Vi kollade svalget med kamera under longering, samt gjorde lungprov. Arbetsprovet såg bra ut, men svaret på lungprovet var inte bra. Det upptäcktes att Jakob har en lungblödning. Detta är mycket ovanligt på vanliga ridhästar, förekommer en del på trav- och galopphästar. Det är farten och ansträngningen i det som orsakar blödningen. Jakob är varken så snabb eller jobbas ens i närheten så hårt, så vi förstod ingenting. Beslutade om att åka in igen för att göra ytterligare prover och provocera fram mer flåsighet på honom. 

Idag var det dags igen. Linnea fick första ronden då hon red med kameran ned i Jakobs hals samtidigt. Fortsatt fin i detta arbetet. Inget tecken på struppipning, eller blod i svalget vid träning - bra! Jakobs flåsighet är dock lurig och behöver inte komma direkt under passets gång. Detta visade han idag. Efter skritt då vi stod inne i stallet och tog av grejerna kom det. Där och då beslutades det att han även skulle få göra ett EKG under arbete. 

Teknikstrul gjorde att jag fick vara nästa ryttare. Vi tog på honom alla grejer och sladdar och sen red jag. Hjärtat fungerade perfekt! Inte ett enda dubbelslag på honom. Skönt att få veta det! Beslut om blodprov för att kunna utesluta hjärtmuskelinflammation eller annan inflammation i musklerna fattades och prov togs. Även dessa var perfekta!

Med andra ord har vi inte hittat vad som är problemet idag. Men vi tror att det handlar om en pollenallergi för honom. Idag var han nämligen bättre, och det hade regnat innan, vilket betyder att pollenhalterna var rätt låga idag. De symptom han har tyder också på allergi. Och lungblödningen bör komma på grund av tuff ansträngning under en jobbig pollenperiod. Vi vet ju inte detta än, prover för allergi tas i Augusti. Men vi provar ändå att sätta honom på antihistaminer i 14 dagar för att utvärdera och se vad som händer. 

Hästen med nio liv står än på benen, och vi får börja rida fullt igen! ❤️❤️❤️ idag flyttade han dessutom ut till Wanda och Wivvi. Kommer sakna det isolerade ridhuset, men det är så skönt att få vara i ett lugnt och litet stall, med alla hästarna samlade igen. 

(null)

(null)

(null)

Lång tystnad

Hej! Jag har valt att inte blogga av flera anledningar, och borde egentligen vänta till måndag med att börja. Men kände ändå att jag ville logga in här och säga hej till er! Wanda och Wisage mår bra, Wivvi har vuxit drygt 1 dm och börjar se riktigt fin ut i kroppen. Och i torsdags konstaterades det att Wanda är dräktig med Don Olymbrio! Fina glädjeämnen 😍

Jakob vilar, och jag vet mer efter måndag hur det ser ut med honom. Så gällande hans framtid får jag återkomma - tyvärr. Jag önskar att jag hade allt svart på vitt nu. 

(null)

(null)

(null)

Till top