Snopet avbrott i träningen...

Det är en mycket förvånad Matilda som skriver nu.. Jakob har varit lite svår att tränsa och ta på grimma under en månads tid. Inte farligt, men han har höjt huvudet. När han väl fått på sig tränset har det varit normalt igen. Men så för något ridpass sedan började han bli råstark i högertygeln. Detta är som ni vet inte alls likt min superkänsliga häst. Han tuggade dock fint på bettet, skummade som vanligt och munnen var stängd. Jag red på som vanligt men såg till att han absolut inte fick hänga på min högerskänkel, samtidigt som jag försökte hålla mig mjuk i högerhanden och inte dra tillbaka. Han blev bättre genom denna ridning, men det fick mig ändå att fundera. Han kunde böja halsen hur mycket som helst, men de sura två centimetrarna i nacken var supersvåra. 

I samma veva blev det dags för vaccin och som av en händelse skulle Jakobs "tandläkare" (veterinär som specialiserat sig på tänder) ut till stallet så jag kollade med henne om hon hade tid för att kolla munnen på honom också. Det hade hon och tur var då det. För det första upptäcktes det rejält med karies på högersidan vilket, enligt henne, var en direkt förklaring till varför han hade svårt att ställa igenom ärligt till höger, och istället försvarade sig genom att bita fast bettet. Detta var så mycket att hon inte kunde fixa det i stallet, utan vi fick remiss till Ove Wattle på Ultuna. 

Undersökningen fortsatte och allt såg bra ut. Tills hon utbrast "jag har hittat orsaken till era problem med tränsningen". Ett stort, djupt och riktigt fult sår fanns mitt på tungan. Jag började såklart genast skämmas då det kändes som att det såklart borde vara bettet som gjorde det där. Det kändes som den logiska förklaringen. Veterinären bad mig hämta alla bett jag ridit på, och så gick vi igenom dem. Men inget av betten kunde förklara såret, alla var snälla och hade inga vassa kanter. De kunde inte ha gjort det där. Det är något "yttre våld" som har orsakat det. Detta skrev hon till och med i journalen. Sklnt för mig att veta att jag inte har gjort det på honom. Samtidigt som jag undrar vad som kan ha gjort det. Ärligt talat skulle jag inte bli förvånad om han sprungit med en pinne i munnen och krockat med något.... 

Såret måste i alla fall få tid att läka, för även om bettet inte orsakat det så är det ju inte bra om bettet kommer åt det när vi tränar. Därför är det bettlöst som gäller för Jakob i minst en vecka nu. Jag tänkte faktiskt passa på att ge honom några dagar off nu när han har tränat och utvecklats så fint. Så hopps jag på att vi får tid snabbt hos Ove på Ultuna för kariesen. 

(null)

(null)

Photoshoot

Häromdagen följde Jessica med mig till stallet för att assistera mig lite med sysslorna och knäppa lite bilder på Jakob. Anledningen till assistansen är för att jag på något sätt har skadat min fot och har rejält ont. Att det sedan blev en fullfjädrad photoshoot var bara en bonus. Här kommer därför en gammal hederlig bildbomb! Bilderna är som sagt fotade av Jessica Skoog från Nexa Foto. 

(null)

(null)

Viktigt med beröm och en positiv känsla genom hela ridpasset!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mycket knäaction!

(null)

Härligt tryck i de där bakbenen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Titta så fint han jobbar i öppnan!

(null)

(null)

(null)

Nöjda!
Till top