Nähäpp, ingen tävling!

Nej, någon tävling blev det såklart inte... Har funderar fram och tillbaka ifall jag skulle dela med mig av detta till er. Hur privat jag ska vara, men jag känner att ni ändå förtjänar att få veta varför planerna än en gång ställdes in. I veckan var jag hos läkaren. Jag skulle göra ett rutonbesök mot min gastric bypass. Allt såg jättebra ut, tills hon lyssnade på mitt hjärta. Ett blåsljud hördes. Jag blev förvånad först, men sen när hon förklarade kändes det snarare som att saker föll på plats. Det finns en anledning till varför jag kan bli väldigt andfådd av småsaker, till varför jag plötsligt kan bli väldigt ur och illamående, till varför jag känner mig trött och kan somna mitt på dagarna. 

De flesta blåsljud är ändå godartade och det behöver inte betyda att det är ngt värre fel än så med mig. Men innan vi har ultraljudat och undersökt detta så vågar jag inte utsätta mig för den ansträngningen som tävling i strålande sol och 25 graders värme skulle innebära. Jag är jättebesviken för jag hade verkligen sett fram emot detta, och Jakob kändes väl förberedd faktiskt! Men nu måste jag vara rädd om mig själv. Jag tränar vidare med Jakob som vanligt, för då har jag möjlighet att lägga in lite fler pauser.

(null)

(null)

(null)

(null)

Dags för tävling!

Ja, ni läste rätt - jag ska tävla! Jakob är anmäld till en LA:1 på söndag, och det kommer bli svårt att hålla honom på mattan 😂 Han är helt seriöst så fruktansvärt pigg just nu! Trots 30 graders värme så trummar han fram som aldrig förr. 

Tidigare har jag tyckt att skänkelvikningar har varit det svåra. Men nu är de typ det enda han gör bra i programmet, hahaha. Mitt beslut över att rida på kort bana beror på hans flåsighet, att det kanske blir lite mindre jobbigt för honom. Har ju dessutom hunnit med att klippa honom så förhoppningsvis blir han inte lika överhettad. Men kort bana känns väldigt trångt på denna herre, så det blir en stor utmaning bara det. 

Hursomhelst så känns det kul. Jag har satt noll press på mig själv, och ser mest fram emot att få göra Jakob tävlingsfin samt att få packa picknickkorgen! Det ska bli mysigt med en liten utflykt. Om en vecka blir det ytterligare en utflykt i form av resa till Eskilstuna och träning för Mattias Jansson. Vi är verkligen på G nu!

(null)

(null)

(null)


Bytte förresten knästöd på sadeln häromdagen. Dessa känns riktigt bra!!

Flåsig

God kväll! Jag har ett rätt märkligt problem med Jakob... Han blir extremt flåsig när han tränas, speciellt nu i värmen. Han svettas knappt något alls, men flåsar som om han galopperat en mil i sträck trots att han har fått skritta av och inte alls jobbat stenhårt. 

Vad jag har förstått är detta väldigt vanligt på frieserar. Men jag tycker ändå att det är märkligt att han ska bli så påverkad. Så nu börjar jag fundera på vad jag kan göra för att hjälpa honom. Han har ju rätt mycket päls kvar, borde jag kanske helklippa honom? 🤔

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tömkörningsbilderna fotades igår av min vän Johanna Åberg!
Till top