Bästa mamma!

Jag har haft ont i ryggen nu några dagar, och eftersom det börjar närma sig tävling så känner jag lite lätt panik. Men jag ska faktiskt ta mig riden att åka till min naprapat och få hjälp så att jag är fit for fight när vi ska till Södertälje.

Hursomhelst så var mamma jättesnäll och hjälpte mig i stallet idag. Hon lockade och vägde höpåsar medan jag gjorde kraftfoder och fixade Wanda samt red henne. Så skönt att få lite avlastning!

Wanda gick ett dressyrpass i ridhuset idag, och hon var så himla fin!! Hon kändes oerhört loss och mjuk, och helt mellan hand och skänkel redan från start. Hon gjorde klockrena seriebyten (4:or, 3:or och 2:or, rider inga ettor såhär tätt inpå tävling), och jag kunde verkligen fokusera på bytenas rakhet och att försöka variera sprången och storleken på själva bytena. De känns säkra, och det är ju fantastiskt kul!

Gick vidare med piruettjobb, och även detta känns säkert.njag får bara passa så att hon inte vill för mycket åt höger och då istället dödar energin. Hon ska hela tiden "bollas" mellan inner- och ytterskänkeln för att verkligen känna att jag bestämmer vart hon sätter hovarna. 

Kände även på "saxen" som den ligger i PSG'n men ridhuset är för litet så det är svårt att göra den korrekt. Gjorde så gott vi kan i alla fall, och efter några försök flöt den på fint. 

Avslutade med trav och skolorna. Skolorna är bra, volterna svårare. I PSG'n ska man göra en åttametersvolt i trav mellan öppnan och slutan, och den är så svår! Det är svårt att hålla takten i den, och lätt att bogarna flyter utåt så den blir för stor. Men om jag kände takten i sittbenen och verkligen red runt hela volten så blev den faktiskt riktigt bra. Härligt flyt och bra ingång i slutorna.

Tog även några steg tramp som va bra. Det tar sig! 

Wanda kändes så loss och fin idag. Riktigt härlig att sitta på. På Lördag är det träning, då blir det ny film och eventuellt även bilder!Till top