Vardagsblogg och Wanda-update!

Hej på er! Vad roligt det är att så många fortfarande kikar in här dagligen! :)
 
I mitt liv har det hänt grejer, det vill jag lova. Men det jag verkligen vill dela med mig av är det faktum att det finns hopp för Wanda. Igår var vi på Segersta där vi dels träffade John (Wandas ordinarie veterinär), samt Michelle (stavning?) från Belgien. Vi hade med oss Wandas svar från magnetröntgen och båda veterinärerna läste igenom ordentligt, så de var väl insatta i vad för skada det handlar om på henne.
 
Longerade henne, och jo visst syntes det en liten hälta på höger fram i höger varv (ej i vänster varv, så en förbättring). Wanda fick sedan akupunktur på ett ställe vid hoven, och då släcktes hältan nääääästan helt. Inget ovanligt, så har hon varit vid alla vet-checkar på senaste. Det släcks i princip helt av en lättare bedövning.
 
Jag trodde att vi var klara där, hästen är ju halt efter så lång vila och behandling. Men nej, då säger Michelle att "detta ska vi nog kunna fixa". VA?! Nu skedde ju allt på engelska, och i mitt chocktillstånd så glömdes i princip allt bort. Men han valde att behandla hovleden med ett preparat (vars namn jag glömde) som ska hjälpa till att återbygga leden och framförallt återskapa ledvätskan.
 
Wanda är fortfarande mycket fin i kroppen, hon är glansig och fin i pälsen, har livfulla ögon och man ser på henne att hon är vid god hälsa. Därför bedömde han hennes chanser att svara på denna behandling som mycket goda, och han sade att hon har ungefär 80% chans att bli helt smärtfri. "Hålet" i skelettet kommer ju finnas kvar, men kan leden fungera igen gör det inget. Så länge hon är smärtfri och skadan inte kan bli värre så r det ju klart att man testar!
 
När han behandade leden kollade han också på hur ledvätskan såg ut. Den rann ut som vatten (alltså alldeles för tunn), men den var vid bra färg. Han förklarade att han sett hästar med samma skada förr, och då brukar ledvätskan vara mycket mörkare. Då är vanligtvis hästen också mycket mer halt. Så att hennes ledvätska var vid så bra färg så bedömdes chanserna fortfarande som goda.
 
Nu är hon behandlad och ska skrittas för hand ett par dagar framöver. Sedan ska hon joggas igång lite smått, och därefter kommer John ut och behandlar en gång till om 3-4 veckor. Kan komma att behöva upprepa behandlingen någon gång till, och så är det viktigt att följa upp ofta under den här tiden så att vi ser hur hon svarar på det hela.
 
Hon kommer skos med överrullningsskor och silikon. Ska även höra med hovslagarna om de anser att hon ska fortsätta med ringskor. Men jag tror det, åtminstone under den här tiden vi behandlar. Om detta funkar kommer vi kunna fortsätta satsa nästa år, fungerar det inte så blir det föl. Men då har vi ju åtminstone provat allt. Håll nu tummarna!
 
 
 
En annan nyhet är att jag har skapat en vardagsblogg där ni kan följa mig i vardagen. alotofcolours.blogg.se är adressen, kika gärna in!
Till top