Väldigt spänd tjej...

Ledsen för seg uppdatering, var lite ledsen igår. Parama är väldigt spänd över sin flytt och testar mig rätt mycket. Att vara ensam i stallet = KATASTROF, att vara ensam i ridhuset = KATASTROF, att gå in i stallet = KATASTROF. Så jag har minst sagt fullt upp. Jag är dock övertygad om att detta kommer ge med sig rätt snabbt, för hon är väldigt lugn i hagen och att leda på gården osv. Så det är mest nervositet blandat med att hon inte ser mig som sin ledare och trygghet än.
Igår tränade vi i alla fall en del lydnad från marken inne i ridhuset. Skritt - halt - rygga, om och om igen. Då hon började glo runtomkring mig flyttade jag henne åt sidan så att hon sätter vikt på bakbenen istället. Hon får självklart kolla sig omkring, men hon får inte glömma att jag står bredvid på backen. Nu är hennes reaktion lite att hon slänger sig PÅ mig då hon ser något läskigt, vilket är oacceptabelt. Jag måste ha mitt space och det får hon respektera.
Idag kommer mamma med, och planen är att jag med hennes hjälp ska kunna göra i ordning henne för ridning, komma ut i ridhuset, longera så hon får bort överskottsenergi, och därefter sitta upp och jogga henne. Ni får hålla tummarna ;)
Detta är ju en enorm omställning för mig som har umgåtts med Wanda de senaste åren. Wandas andranamn skulle kunna vara "tysk disciplin". Hon skulle aldrig få för sig att hoppa på mig, eller ens dansa runt om hon ser något läskigt. De skämtade till och med om henne i Holland, för att hon betedde sig som en extremt lydig polishund, och inte som en häst i ny miljö. Mitt mål är att Parama ska bli lika trygg i sig själv som Wanda är, och det får ta sin lilla tid. Jag har inte bråttom. Under tiden är det hjälm och handskar på vid hantering :)
 
 
 
Till top